Бари Грийнстайн и Линда Джонсън влизат в покер залата на славата

От World Series of Poker разкриха кои са новите членове, които ще бъдат приети в престижната Покер Зала на Славата.

 Бари Грийнстайн и Линда Джонсън влизат в покер залата на славата
От World Series of Poker разкриха кои са новите членове, които ще бъдат приети в престижната Покер Зала на Славата. Barry Greenstein и Linda Johnson бяха избрани от състав, в който влизаха 35 души, сред които настоящи членове на Зала на Славата и хора от най-големите покер медии, като по този начин двамата влизат под номер 41 и 42 в елитната група на покер икони. Те ще бъдат официално приети във вторник, 8 ноември, в Rio All-Suite Hotel & Casino, като част от тържествата за "Деветимата от ноември."

Greenstein е всепризнат в индустрията за постиженията си на и извън масата. "Робин Худ на покера" е натрупал над $7.5 милиона в печалби от турнири на живо, като има невероятните три World Series of Poker гривни и две World Poker Tour титли. Той също така е смятан за един от най-трудните кеш играчи за всички времена, като е участвал в най-големите игри по цял свят.

Извън масата, Greenstein е също толкова уважаван, заради благотворителните си дейности. Той е дарил над $3 милиона за най-различни видове благотворителност, чрез своите покер печалби, заради което си спечелва прякора "Робин Худ на покера".

Greenstein е също така талантлив автор и баща на шест деца, включително четири доведени.

"Щастлив съм да бъда избран в Покер Зала на Славата заедно с моята приятелка Linda Johnson, която е най-ревностният посланик на покера за толкова дълго време, за колкото мога да си спомня,” заяви Greenstein.

Johnson, която получи прякора “Първата дама на покера” от друг член на залата Mike Sexton, е сред най-страстните поддръжници на покера от 1980 насам. Тя завърша на пето място в първия и WSOP турнир и впоследствие напуска работата си в американската поща, за да стане професионален покер играч. Нейният най-силен момент като покер про е през 1997, когато спечелва първата си и единствена засега гривна в $1,500 Seven-Card Razz събитие.

През 1993, Johnson купува списание Card Player и работи като издател осем години. Тя също има главна роля в развитието на Световната конференция за покер индустрията, Световна конференция на покер играчите и Асоциацията на турнирните директори. Сега, тя работи в Борда на Директорите в Съюза на покер играчите и Международните покер серии за жени.

"Аз съм изключително горда и смирена затова, че съм избрана за Покер Зала на Славата. Чувствам се щастлива, че съм замесена в толкова много аспекти от покера през последните 35 години. Да бъда призната в индустрията е огромна чест," сподели Johnson.

Финалистите в 2011 Покер Зала на Славата, които бяха номинирани, но не получиха нужните гласове бяха Annie Duke, Jennifer Harman-Traniello, John Juanda, Marcel Luske, Jack McClelland, Tom McEvoy, Scotty Nguyen и Huck Seed. Всички те имат реалната възможност да бъдат избрани следващата година.

Церемонията по приемане на Greenstein и Johnson ще се състои от 1630 PDT на 8 ноември в театъра Penn & Teller. Тя ще бъде моментално последната от финала на WSOP Main Event, който ще продължи с последните трима души.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки