Кадровите проблеми тормозят Херо преди Лудогорец (аудио)

Притесняват ме и прогнозите за времето, призна специалистът

Кадровите проблеми тормозят Херо преди Лудогорец (аудио)
Черноморец ще бъде без четирима играчи в двубоя срещу Лудогорец от 13-ия кръг на „А” група. Мачът е в неделя от 18:00 ч на „Лазур”. Старши треньорът на „акулите” Димитър Димитров няма да може да разчита на повиканите в младежкия национален отбор Георги Терзиев и Борислав Балджийски, както и на контузените Цветомир Цонков и Пламен Крумов.
 
Херо изрази недоволството си, че програмата на срещите от шампионата съвпада с календара на ФИФА, предаде кореспондентът на Novsport.com в Бургас.
 
Специалистът коментира: „Не знам защо се получава така, когато има важни мачове, да има мачове на националните отбори. При нас Гошо Терзиев е основен футболист, Балджийски е почти винаги първа смяна – двама основни футболисти, които ще ни липсват в дерби мача. За мен е необяснимо, но това е факт – приемаме го.”
 
Относно възможността Черноморец да отложи своя мач по подобие на Литекс, Херо обясни: „Има си правила. Когато са трима футболисти, автоматически имаш право да го отмениш мача. Но когато са по-малко от трима, това няма как да стане.”
 
Двубоят почти сигурно ще пропусне и Цветомир Цонков, чиято травма отново се е обадила в понеделник. Пламен Крумов пък е трайно контузен, съобщи още Димитров.
 
Иначе в Черноморец имало настроение, желание и мотивация. Треньорът се надява това да се демонстрира в неделя.
 
Той сподели своето виждане за успешното представяне на Лудогорец до момента: „Според мен заслужено са на първо място. На фона на игрите, които съм гледал, според мен е заслужено. Обяснявам си го първо с огромния бюджет, който има. Това е най-важното нещо – първата предпоставка. Оттам селекцията, която направиха с много опитни, качествени български футболисти, които са минали през Левски, ЦСКА, Литекс – водещи отбори с манталитет, с характер; с много качествени чужденци, които вдигнаха нивото. Разполагат с изключително дълга и равностойна скамейка, за разлика от повечето отбори. И не на последно място – с работата на спортно-техническото ръководство, най-вече в лицето на техния треньор Ивайло Петев.”
 
Херо е на мнение, че разградчани играят по един и същи начин, но смята, че в България все още няма непреодолими отбори.  
 
„Лудогорец играе по един и същи начин и вътре, и навън – със самочувствие, с настроение. Това говори за класа, за ниво. Радващото е, че такъв отбор се опитва да се надиграва, което е предпоставка за един добър двубой.”    
 
„Според мен няма непреодолими отбори в България. Нивото е такова, че всеки можеш да биеш, ако играеш, говоря за нашия отбор, до тавана на своите възможности.”
 
Накрая Херо сподели, че е обезпокоен и от прогнозата за времето. Проверка на Novsport.com показа, че в часа на мача в неделя атмосферните условия в Бургас ще бъдат нелоши за футбол – облачно време с температура около 4 градуса.   
      
„Притесняват ме и прогнозите за времето. Надявам се да дойдат хората да ни подкрепят, защото имаме крещяща нужда от тях в този момент”, призова феновете Херо.

  

Илия Груев: Лудогорец е това, което трябваше да бъде Черноморец

От 18 треньора във Втора Бундеслига, само трима бяхме чужденци

Златко Янков на 50: Още ме е яд, че не фаулирах Баджо за първия му гол

Мечтата ми е да работя в Турция, там ме уважават повече, отколкото в България, откровен е Фара

Черноморец грабна Купата на малките майстори

На финала "акулите" победиха Карнобат с 4:0 и вдигнаха шампионската купа

Християна Гутева ще ръководи Поморие - Локомотив ГО

Вижте всички съдийски назначения за срещите от XXX кръг на "Б" група

Всички победители в турнира за Купата на България

ЦСКА вдигна трофея тази година

Назначиха реферите за кръга в „Б” група

Вижте всички наряди

Крушарски: Нека се обединим и не делим клубовете на черни, жълти, червени и други

„Нека държавните и общински институции помогнат на всеки един спортен клуб, независимо от името му”

Черноморец Бургас спря устремилия се към титлата при юношите Лудогорец

"Акулите+ се наложиха с 2:1

Изпълкомът ще утвърди форматите на първенствата в А и Б групи на 8-и юни

Професионалните лицензи ще станат ясни до 27-и май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки