Нафтата с планове за нов стадион (аудио)

Босовете на тима Николай Филипов и Валентин Карабълчев са готови да инвестират значителни средства в построяването на ново футболно съоръжение

Нафтата с планове за нов стадион (аудио)

Във втородивизионния Нефтохимик имат идея за изграждане на нов стадион, пише "Тема Спорт"Изпълнителният директор на клуба Благо Митрев сподели новината пред Novsport.com още преди два дни.

 

Босовете на тима Николай Филипов и Валентин Карабълчев са готови да инвестират значителни средства в построяването на ново футболно съоръжение, което да приюти шейховете. В момента клубът играе мачовете си в бургаския квартал „Долно Езерово", но той не отговаря на изискванията за А група.


Сегашният капацитет на стадиона е малък, а и тревното покритие не е в добро състояние. Амбициите на клуба за завръщане в елита са повече от сериозни, но ако това се случи, зелените няма да има къде да играят срещите си.

 

Шейховете ще срещнат подкрепа и от кмета на Бургас Димитър Николов, който заяви пред Novsport.com, че ако ръководството на тима намери финансиране, то общината ще предложи терен за играждане на нов стадиона.

 
"Ръководството на Нефтохимик и кмета на Бургас са провели разговори за изграждане на нов стадион за клуба. На този етап проекта е в зародиш ,но ако от клуба намерят финансиране община Бургас ще направи всичко възможно да осигури терен за изграждането на нов стадион.", сподели Николов пред наш кореспондент. 
 
 
Интервюто с кмета на Бургас можете да чуете в прикачения аудио файл.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки