Нефтохимик се мести на "Лазур" след намален наем

Нефтохимик ще иг­рае домакинствата си от единната „Б" група през новия сезон на стадион „Лазур"

Нефтохимик се мести на "Лазур" след намален наем

Нефтохимик ще иг­рае домакинствата си от единната „Б" група през новия сезон на стадион „Лазур". Пре­дишните спонсори на „нафтата" Николай Филипов и Валентин Каравълчев се опла­каха наскоро, че собс­твеникът Митко Събев им искал баснословната сума от 500 000 лева за миналия се­зон, което ги принуди­ло да си останат в Долно Езерово.

Инци­дентно за два мача с Ботев (Пд) бизнесмените платиха на Чер­номорец по 10 000 ле­ва наем за „Лазур", но това се наложи при­нудително след отка­за на полицията да охранява малкия ста­дион в крайния бур­гаски квартал.

Фили­пов и Каравълчев обявиха, че спират из­дръжката на клуба в началото на миналата седмица, но броени дни по-късно време­ната за „зелените" станаха по-добри. Премиерът Бойко Борисов обеща, че ще съдейства за намирането на спонсор на клуба при визита в Бургас. По-късно стана ясно, че петролната компания ЛУКойл ще бъде един от спонсорите на "шейховете" за новия сезон. Компанията ще дава по 300 хиляди лева на година на тима от морския град. Това бе станало след разговори между премиера и шефа на руската компания Вагит Алекперов, който също потвърди новината. ЛУКойл ще бъде един от спонсорите, които ще подкрепят Нефтохимик (Бургас) от новия сезон.

Из­пълнителният дирек­тор Благо Митрев не спира да търси и други спонсори. Все още не е известно кой ще стане президент на клуба и кои хора ще влязат в новото ръко­водство.

В същото време треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов няма да прес­ледва бившия си клуб Сливен за парите, ко­ито му дължи.

„Имам забавени плащания, но не ис­кам да конкретизирам в какъв размер. Надя­вам се да ги получа, но и да не стане, няма да го правя на проб­лем. Живи и здрави да сме. За, президента на клуба Иордан Лечков лоша дума не мо­га да кажа", заяви Не­нов. Той призна, че не е уведомил Лечков за решението си да на­пусне Сливен и да по­еме Нефтохимик. Ис­кал да му го каже лично и да се разде­лят приятелски, но не можел да стигне до Сливен заради взри­вовете около Петолъч­ката.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки