Лъчо Балтанов: В Левски не се даваше шанс на младите

Лъчезар Балтанов, който разтрогна дого­вора си с Левски, вече се чувства част от Черноморец, тренира усилено и е щастлив с новия си отбор

Лъчо Балтанов: В Левски не се даваше шанс на младите
Лъчезар Балтанов, който разтрогна дого­вора си с Левски, вече се чувства част от Черноморец, тренира усилено и е щастлив с новия си отбор. В интервю за "7 дни спорт " футболистът сподели интересни подроб­ности за годините, прекарани на Герена, за пропуснатите възможности, както и за подготовката с новия си тим.
 
 
- Вече тренираш с но­вия си отбор Черномо­рец Бургас. Как се стигна до този трансфер?
- Така е, вече съм част от Черноморец, няколко дни преди да започнем подготовка подписах за 2 години. Много лесно се разбрахме - от клуба се свързаха с моя мениджър, на мен като цяло ми хареса идеята да заиграя в този клуб и реших да продължа кариерата си в Бургас.
 
- За последно игра в Ботев Враца. Имаше ли вероятност да останеш там?
- Там играх като пре­отстъпен. След като се разбрахме с Левски да се разделим, желанието ми беше да подпиша по-дъл­госрочен договор с някой отбор и да играя колкото се може повече мачове. Дай Боже, ако заиграя по-силно, след време да отида и в чужбина.
 
- Беше считан за сигур­но попълнение на Етър. Колко близо беше до Велико Търново?
- Не сме разговаряли нищо конкретно, нищо не е имало. Аз се разбрах с Черноморец и други офер­ти не са ме интересували. По медиите се пишеше, че съм напът да избера Етър заради по-добрите финан­сови условия, а аз нямам никаква представа. Дейст­вително Цанко Цветанов ме попита дали имам някак­ви оферти и това беше. Нищо повече не сме разго­варяли нито за усло­вия, нито за преминаване, за нищо. Не искам да комен­тирам нещата, които се изписаха за мен - гледам напред и друго не ме ин­тересува.
 
- Защо не ти предложи­ха нов договор от Лев­ски?
- Може би имат ново виждане за нещата. Толко­ва години вече минаха, ту играех, ту не играех... Явно е дошло времето да поема някое ново предизвикател­ство, да изградя някакво име, авторитет.
 
- Разговарял ли си с Илиан Илиев или с ня­кой от ръководството на клуба?
- В интерес на истината не сме разговаряш. Когато отидох на Герена, просто се разбрахме, стиснахме си ръцете и това беше.
 
- Защо не успя да се наложиш в Левски за толкова години?
- Не знам. Ако започна да говоря на тази тема, ще стане дълга и ши­рока. Има моменти, в които съм играл доста време, но има и моменти, в които не съм играл. На по-младите футболисти като мен не им се даваше достатъчно шанс за изява. В няколко мача играеш добре, в следващия се представяш малко no-колебливо и те вадят от състава. Може би нямаше тър­пение към нас, не знам. Не съм обиден на никого, няма на кого да се сърдя, изкарах много хубави го­дини на Герена. Имало е и хубави, и лоши моменти. Много мога да разказвам за мачовете, които изиграх, както и за тези, в които не вземах участие, но може би така е било писано да стане. Ще видим сега как­во ще е положението при новото ръководство и при новите треньори. Видях доста млади момчета на подготовката в Австрия -ще се види с времето. Аз не искам да говоря за минали неща, преди всичко съм професионалист и искам да се раздавам за отбора, в който играя. Забравям всичко, което е било. 
 
- Какво е мнението ти за сегашния Левски? Какви да шансовете на отбора в Европа? 
- Не съм ги наблюдавал, не мога да кажа, че имам някаква предста­ва. Има хора, които се занимават с отбора, те си правят изводи. Аз им пожелавам успех да про­бият в Европа и да зарадват сините фенове.
 
- Можем ли да очак­ваме в скоро време Левски отново да разчита на класни и качествени попълнения от собствената си шко­ла?
- Пожелавам им го. На­дявам се от синята школа да излизат колкото се може повече качествени футбо­листи. Школата на Левски винаги е била една от воде­щите в България.
 
- Как върви подго­товката с Черноморец, каква е атмосферата в отбора?
- Подготовката върви нормално. С някои от момчетата се познаваме повече, с други по-малко, но вече се опозна­ваме. Натоварванията са част от подготовката, особено в това топло време. Тренировките са тежки, но всичко вър­ви по план и за щас­тие няма контузии. Остава един месец до началото на първенството -каквото трябва да се изчиства в играта ни, ще се изчисти, треньорът ни казва всич­ко, което трябва да знаем. Предстоят ни повече контроли, да се надяваме, че ще изгладим всичко. Но тази жега просто ни убива, макар че тук в планината е малко по-хладно
 
- Умората ли е причина за слабото представяне в контролите?
- Не е единствено умора­та. Треньорът разговаря с нас и ни казва къде грешим. Има умора, но това не трябва да ни оправдава, ние сме длъжни да се раздаваме във всеки един мач. Това е нормален етап от подго­товката, натоварването е повече, но от нас се иска повече старание.
 
- С оглед на проблемите, които не липсват в клуба, оптимист ли си за новия сезон?
- Разбира се, че съм опти­мист. Отборът ще се бори с каквито и футболисти да остане, а според мен в момента Черноморец разполага с добри играчи. Надявам се да повторим успехите от миналата година.
 
- Още в пър­вия кръг се изправяш срещу родния си клуб - по-специален ли ще е този мач?

- Както казах, аз съм про­фесионалист и се раздавам за отбора, за който играя. Да, прекарал съм доста го­дини на Терена, играл съм в доста мачове за Левски, но сега съм футболист на Черноморец. Разбира се, стана ми много интересно, че още в първия мач се изправям срещу Левски, но излизам без каквито и да е сантименти. 

НА ЖИВО: Пирин - Етър (СЪСТАВИ)

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки