Вожняцки отпадна от турнира в Сидни, Бушар вече е на полуфинал

Бившата водачка в женската тенис ранглиста Каролинe Вожняцки (Дания) не успя да преодолее четвъртфиналите на турнира в Сидни.

Вожняцки отпадна от турнира в Сидни, Бушар вече е на полуфинал
Бившата водачка в женската тенис ранглиста Каролинe Вожняцки (Дания) не успя да преодолее четвъртфиналите на турнира в Сидни. При температура от 40 градуса по целзий тя отстъпи на Барбора Стрицова с 5:7, 7:6 (6), 4:6 в мач, който продължи три часа и 19 минути. И двете състезателки искаха лекарска помощ във втория сет заради травми на крака. Вожняцки тук прояви повече воля и след като отстъпваше с 2:5, а също така и с 0:5 в тайбрека, успя да направи обрат и в двата случая.
 
Стрицова ще играе в следващия кръг с победителката от мача между поставената под номер 2 в схемата Агниешка Радванска и квалификантката Дуан Инин.
 
Бившата финалистка от "Уимбълдън" Южени Бушар продължава с доброто си представяне и отива на полуфинал след 6:2, 6:3 срещу рускинята Анастасия Павлюченкова. Бушар беше фантастична през 2014 година, когато достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия и на "Ролан Гарос", преди да играе финал на "Уимбълдън". Но след тази серия имаше единствено достигнат четвърти кръг на турнир от Големия шлем и се срина до 46-о място в ранглистата в края на миналата година.
 

Родената в Сидни Йохана Конта от Великобритания ще бъде съперничка на Бушар на полуфинала. Конта се справи с Дария Касаткина с 6:3, 7:5, след като проби сервиса на съперничката й в 11-ия гейм, а при сервирането за мача й помогна двойна грешка. През миналата година на "Аустрелиън Оупън" Конта стана първата британка, достигнала до полуфинал от 1983 година, след което отстъпи на Анжелик Кербер (Германия). 

Пълен срив за Рубльов

Руснакът навъртя четири поредни загуби

Андреев аут от турнира в Оейраш

Французин елиминира родният тенисист

Томова на 81-о място в световната ранглиста

Вижте новата класация при дамите и българките в нея

Гришо загуби позиция в ранглистата, но остана в топ 10

Вижте класацията при мъжете и българите в нея

Ива Иванова триумфира с титлата на сингъл на турнир от категория J200 на ITF в Истър

Иванова спечели титлата с пет поредни победи и само един загубен сет

Алкарас се отказа от Барселона, заради контузия

Испанецът няма да защити титлата си от миналия сезон

Трети триумф за Циципас в Монте Карло

Гръкът вече е седми в света след успех над Рууд

Станаха ясни участничките във финалните на Били Джийн Кинг къп

Вижте кои са те

Вижте кой ще е първият съперник на Надал при завръщането му на корта

Ето подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки