Касано: Трябваше да слушам Тоти и да не ходя в Реал Мадрид

"Отказах два пъти на Ювентус, които са като красива жена - могат да имат всеки, но не и мен"

Касано: Трябваше да слушам Тоти и да не ходя в Реал Мадрид

Антонио Касано призна, че в своята кариера най-много съжалява за решението си да отиде в Реал Мадрид и да откаже на два пъти трансфер в Ювентус. 35-годишният Касано е свободен агент, след като прекрати договора си със Сампдория по взаимно съгласие, но досега няма много оферти за него.

„Сега съм друг човек. По-балансиран съм и по-спокоен. Искам да продължа да играя, защото след съпругата и децата ми футболът е моят живот. Тренирах здраво с юношите, защото още има голям ентусиазъм в мен. За първи път успявам да постигна желаното тегло без да съм играл за цели шест месеца. Вярвам, че още мога да се забавлявам и да правя разликата в Серия А”, каза Касано за „Кориере дело Спорт”.

„Имах възможност да отида в Ювентус след Бари, но когато започнах да играя, наистина се възхищавах на Тоти. Той беше най-добрият и можех да видя себе си в него. Трябваше да отида в Юве, но щом дойде офертата от Рома, казах на моя агент, че трябва да отидем в Рим. Отидох там само за да мога да играя с Тоти. Невъзможно е да не си приятел с него. Той е скромен, наистина здраво стъпил на земята. Когато пристигнах в Рим, първите 4 месеца живях с майка му и баща му, така че наистина се чувствах като у дома си. Ако бях се вслушал само в 10% от полезните съвети, които Тоти ми даваше, може би щях да остана 10-15 години с него. Трябваше да го послушам. Наслаждавах се на футбола, когато играех с Тоти най-много от когато и да било в моя живот”, обяснява лошото момче на италианския футбол.

„Моята най-голяма грешка беше годината и половина в Реал Мадрид, защото направиха всичко, за да разваля този период. Това е нещо, за което много съжалявам. Тогава не исках никой да ми налага правила. Исках да си ида у дома, защото майка ми не беше щастлива в Мадрид. Имах възможност да играя за Ювентус в Серия „Б”, но им отказах за втори път и отидох в Сампдория. Юве са като една красива жена – може да има всеки, но не и мен”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки