Светльо Тодоров пред Novsport: Искам да играя в Англия, но съм готов и на промени

Българският нападател на Чарлтън Светльо Тодоров даде специално интервю за Novsport.com, малко след загубата на неговия тим с 2:3 от Уотфорд. В него той разказва за положението си в отбора и амбициите на своя тим, споделя алтернативите, които стоят пред него след изтичането на договора му и изказва своето мнение за българското първенство и националния отбор на България.

Светльо Тодоров пред Novsport: Искам да играя в Англия, но съм готов и на промени

Българският нападател на Чарлтън Светльо Тодоров даде специално интервю за Novsport.com, малко след загубата на неговия тим с 2:3 от Уотфорд. В него той разказва за положението си в отбора и амбициите на своя тим, споделя алтернативите, които стоят пред него след изтичането на договора му и изказва своето мнение за българското първенство и националния отбор на България.

-          Какво е мнението ти за мача? Загубихте у дома с 2:3 от Уотфорд , а ти изигра 15 минути.
-          Получи се добър мач за феновете. За съжаление паднахме. Играхме доста добре през първото полувреме и голяма част от второто полувреме, но след две груби грешки в защитата ни вкараха два гола. Второто полувреме имахме възможност както да отбележим, така и да изравним, но не се получи и в крайна сметка загубихме двубоя.

-          Доволен ли си от своето представяне? Ти нямаше много възможности за гол.
-          Нямаше. Последните 15 минути само ритахме напред, скачахме и се борехме.

-          Намирате се на последно място в Чемпиъншип, таите ли надежда за спасение и какви са целите на отбора?
-          До края остават 10 мача, все още имаме реални шансове, но имайки предвид, че загубихме последните две домакинства, а сега ни предстоят две гостувания – положенията ни стават все по-тежки след всеки изминал кръг.

-          Въпреки, че записа 15 в минути в днешния двубой, ти рядко попадаш в групата на Чарлтън, на какво се дължи това, какви са отношенията ти с треньора? Ти вече си здрав и нямаш никакви контузии…
-          След идването на новия треньор нещата се промениха тотално. Това е четвъртия мач, който записах от тогава, въпреки, че отборът губи и се намира на последно място. Но това си е решение на треньора и аз не мога да направя нищо. Тренирам наравно с останалите, трудя се и очаквам своя шанс.

-          Говорил ли си с господин Паркинсон за твоето бъдеще в отбора? Знаем, че през следващия сезон ти нямаш клуб, дали ще ти предложат нов договор?
-          Имам договор с Чарлтън до края на лятото, а след това – живот и здраве ще му мислим. Тепърва ще решавам, къде ще играя.

-          Но твоите амбиции са поне още няколко години да се подвизаваш на Острова?
-          Да сме живи и здрави, надявам се да остана тук, но ако не ме удовлетворяват условията, съм готов и на промени.

-          Предполагам следиш българското първенство, какви са твоите наблюдения?
-          Да, следя го. Все пак Кишишев и Ивайло Петков се върнаха в Литекс, така че поддържам връзка с тях и долу горе знам, какво се случва в българското първенство.

-          Преди няколко години беше неизменна част от националния отбор, мислиш ли, че с Мъри Стоилов начело, националите ни отново ще прогресират?
-          Той вече постигна две победи и показа, че може да води националния отбор и че може да постига успехи, така че му желая успех. Дано да успеем да победим Ейре, защото това е единственият шанс да се класираме за световното в ЮАР.

-          Един от дългогодишните играчи на Чарлтън – Мат Холанд беше дълги години в националния отбор на Ейре. Шегувате ли се с него, коментирате ли?
-          Да, коментираме. За тях е доста важен двубой, както и за нас. Мисля, че той ще коментира мача за тяхната телевизия, така че ще го гледа отблизо.

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки