Берое отново е на полуфинал за Купата на България

„Зелено-белите“ се измъчиха, но в крайна сметка спечелиха с 69:58 срещу Черно море

Берое отново е на полуфинал за Купата на България

За втори път в историята си Берое ще играе на полуфинал в турнира за Купата на България.

„Зелено-белите“ се измъчиха, но в крайна сметка спечелиха с 69:58 срещу Черно море Тича в първи четвъртфинал от турнира, стартирал днес в Пловдив.

Така старозагорци повтарят поне засега постижението си от миналия сезон когато отново стигнаха до полуфиналите на надпреварата.

Тогава тимът спечели бронзовите медали.

Победата днес е трета за Берое срещу Черно море през този сезон, след двата успеха в първенството. Общо старозагорци имат вече 10 победи срещу този съперник.

Почти до края на втората четвърт обаче развоя на събитията не бе в полза на „зелено-белите“. С пределна концентрация баскетболистите на Черно море Тича спечелиха първата част с 22:19. В средата на вторите 10 минути пък разликата достигна осем точки – 31:23.

В този момент обаче потръгна стрелбата от далечно разстояние на Тихомир Желев и Берое се оттегли на почивката с аванс от три точки – 35:33.

На „зелено-белите“ помогнаха и отсъдените две технически нарушения на баскетболисти на Черно море.

След почивката Берое започна по-добре и след серия от 8:2 „зелено-белите“ поведоха с 43:35. Варненци обаче не се отказаха и частта завърши с минимален аванс за старозагорци – 49:44.

Така решаваща се оказа последната четвърт на срещата. В нея благодарение на добрата си стрелба от далечно разстояние варненци се доближиха на три точки от Берое – 56:53.

Старозагорци обаче не допуснаха изненада и с добра защита и концентрирани действия в нападение се справиха и стигнаха до успеха.

Съперникът на Берое в полуфиналите ще стане ясен по-късно тази вечер след изиграването на двубоя между Академик Бултекс 99 и Спартак (Плевен). Полуфиналните срещи са в събота като тази на Берое е от 16.15 часа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки