На Острова: Рафа Бенитес иска Джонатан Кафу в Нюкасъл

Лацио не се е отказал от звездата на Лудогорец, твърдят в Италия

На Острова: Рафа Бенитес иска Джонатан Кафу в Нюкасъл

Новакът в английската Висша лига Нюкасъл е поредният клуб, който декларира интерес към нападателя на Лудогорец Джонатан Кафу, твърдят медиите в Англия.

Бързакът е в полезрението и на друг новобранец в Премиършип - Брайтън, но от този клуб не са извадили конкретна оферта за бразилеца.

"Въпреки че взе за постоянно Кристиан Атсу, който играеше под наем от Челси, мениджърът на Нюкасъл Рафа Бенитес държи да подсили отбора с оше един бърз нападател. А Кафу изглежда добро попълнение, заидото има и отлична техника", пишат на Острова.

"Освен че блестеше за Лудогорец в България, Кафу се доказа и на далеч по-голяма сцена. Той записа отлично представяне в групите на Шампионската лига - в тях отбеляза два гола и направи две асистенции. Цената му е 12 милиона евро, а Нюкасъл може да я плати", твърди „Дейли Стар” и добавя, че има осъществен контакт между двата клуба.

"Бразилецът е много силен в последната третина от игрището. Ще бъде отлично попълнение", пък е написал фен на Нюкасъл под новината за интереса на клуба към нападателя на Лудогорец.

Междувременно в Италия твърдят, че Лацио, който искаше Джонатан още миналото лято, а след това и през зимата, пак е актуален вариант за подсилване на клуба.

Според „Corriere dello Sport” римският клуб държи да вземе бразилеца, но към момента няма финансовия ресурс да го стори. Причината е, че президентът Клаудио Лотито е склонен да отпусне само 6-7 милиона евро за привличането му. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки