Стартира регатата Кор Кароли

. Днес стартът бе в 11.00 ч. от Бургас към о-в Св.Анастасия и след това към Свети Влас. Това е първият същински етап на 17-та регата „Кор Кароли“, която тази година е международна поради участието на 4 украински яхти

Стартира регатата Кор Кароли

 С отлично настроение и много емоции започна международната ветроходна регата „Кор Кароли“. Стартът бе даден в Бургас. Проведе се Про Ам гонката, а кметът на Бургас Димитър Николов, заедно със заместника си Красимир Стойчев и изп.директор на Пристанище Бургас Диян Димов връчиха наградите на призьорите.  Кметът Николов приветства участниците и каза, че е изключително горд от факта, че регата Кор Кароли е на бургаска територия. Задаволство от домакинството  сподели и г-н Димов, а кап. Тома Томов-главен организатор и председател на хондация „Кор Кароли“ също поздрави участниците, благодари на домакините за гостоприемството и каза, че предоставените отлични условия са предпоставка и през следващите години да са мисли за подобно домакинство от страна на Бургас.

Сред гостите бе и Веселина Деведжиева-началник отдел „Спорт“ към Община Бургас.  Церемонията се състоя на Пристанище Бургас в присъствието на всички участници в регатата, както и на много гости и почитатели на ветроходния спорт. Призорите в Про Ам гонката получиха купи и награди от Петър Петков-представител на „Булвария“-Опел Варна. Пъстротата на тържеството придаде участието на три състезателни двойки по спортни танци от СК „Бургас`75“, които са в топ-10 на този спорт в света. След това всички участници се преместиха в сградата на бургаското пристанище, където се състоя коктейлът. През цялото време на специално изграден екран бяха показвани много снимки и видео от първия състезателен ден. Днес стартът бе в 11.00 ч. от Бургас към о-в Св.Анастасия и след това към Свети Влас. Това е първият същински етап на 17-та регата „Кор Кароли“, която тази година е международна поради участието на 4 украински яхти.

В Париж изпробват видеонаблюдение с изкуствения интелект за Олимпиадата

Вижте подробности

Отбори от 20 държави се впускат в турнир по петанк край Варна

Звездата-инфлуенсър Танги Пенин ще покаже техниките на любимата игра на терените в курорта „Св.Св.Константин и Елена“

Валентина Георгиева 15-а в квалификациите на греда

Вижте подробности

Ризов се размина с финала на пушка от 3 положения на СК в Рио

Българинът не успя да вземе олимпийска квота

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки