Димитър Бербатов открива учебната годината в НСА

Златни момичета ще се обучават за треньорки

Димитър Бербатов открива учебната годината в НСА
На 18 септември 2017 г. от 11 ч. в зала „Максима” на Национална спортна академия „Васил Левски” ще се състои тържество по повод откриването на новата учебна 2017/2018 година, в която НСА отбелязва 75-ата годишнина от основаването си.
 
На събитието ще присъства Димитър Бербатов, който отскоро е дипломиран бакалавър по специалността „Спортен мениджмънт“ на НСА и ще получи дипломата си лично от ректора проф. Пенчо Гешев.
 
Именитият ни футболист ще бъде награден с почетен медал на НСА за утвърждаване авторитета на Академията, като лице на кандидатстудентска кампания на НСА, както и за дейността му като основател на едноименната фондация, чиято основна мисия е подпомагането на млади таланти.
 
През тази учебна година няколко от „златните момичета на България“ ще бъдат първокурснички в НСА. Лаура Траатс, Невяна Владинова, Катрин Тасева, Кристина Шикерова, както и главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално - Бранимира Маркова. Те ще получат студентските си книжки лично от ректора.
 
Сред новостите през настоящата академична година, са специалностите „Кондиционна подготовка“, „Инструктор по йога“ и „Треньор по бойно-приложна физическа подготовка“.
 
Разширен е и изборът за дистанционното обучение в магистърска степен, като освен програмата „Спортен мениджмънт“, се предлагат още две нови възможности - „Младежки дейности и спорт“ и „Спорт, фитнес, здраве“. 
 
В НСА учебната година ще започне и с обновена спортна база. С финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта е подновена лекоатлетическата писта на централния стадион, а със собствени средства са реновирани баскетболната зала и входната арка, която през годините се е превърнала в символ на Академията.
 
Предстои основен ремонт на сградата на ул.„Гургулят“, където се помещава Факултетът по кинезитерапия, туризъм и спортна анимация.  

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки