Малшанс! Подарихме победата на Русия (ВИДЕО)

Българките не издържаха в 4-ия гейм

Малшанс! Подарихме победата на Русия (ВИДЕО)
Българските волейболистки бяха на крачка от чудото да победят шампионките от Русия и да завършат на първо място в група „С” на европейското първенство за жени в Азербайджан и Грузия.
 
Срещата беше изключително оспорвана, както всичките ни мачове до момента, но в крайна сметка момичетата на Иван Сеферинов позволиха на „сборная” да стигне до обрат и да спечели след 2:3 (25:21, 20:25, 25:23, 21:25, ).
 
В първата част националките ни бяха най-категорични, като на моменти водеха в резултата с 13:8 и след това 19:10. Последва леко отпускане и рускините за малко повярваха, че могат да стигнат до обрат при 22:20. За щастие това не се случи и нашите поведоха с 1:0.
 
Във втората част ролите се размениха и този път „сборная” бе във водеща позиция като нашите на няколко пъти скъсяваха преимуществото им, стигайки до 1 т. разлика. Това обаче бе всичко и резултатът бе изравнен.
 
Третият гейм тръгна страхотно за съперничките ни, но постепенно нашите взеха инициативата и измъкнаха частта под носа на руските.
Така дойде важният 4-и гейм, който бе и най-инфарктният за тима ни. Нашите пропиляха преимущество от 11:5 и 13:9, за да сдадат частта в края й.
 
Волейболистките ни се пречупиха в средата на гейма, когато позволиха на рускините да изравнят при 19:19 и като чели настроението им падна и те дадоха още 3 т. на съперничките си, а след това им подариха и частта.
 
 
В тайбрека резултатът българките започнаха с настроение и поведоха със 7:4, но не успяха да удържат преднината си и тя бе стопена до 8:7 при смяната на игрището. След това гейма вървеше точка за точка до 13:13, като при смяната на полетата волейболистките ни дори водеха с 1 т. В крайна сметка обаче нервите на рускините се оказаха по-здрави и в решителните последни минути те бяха по-устойчиви и спечелиха мача. 
 
Така Русия оглави групата ни и ще почива в плейофите, класирайки се директно за 1/4-финала. България пък ще трябва да си спечели мястото в топ 8 с допълнителен мач срещу 3-ия от група "А". 
 
Най-резултатна за българките бе Елица Василева, която завърши с 25 т. Още 13 пък добави Христина Русева. От победителките Татяна Кошелева е с 23 т., а 18 записа Ирина Королева, която стана и MVP на мача. 
 
Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки