Неволите на Черно море Тича продължават

Великов пак без новите играчи, тимът му тренира на две групи

Неволите на Черно море Тича продължават
Треньорът на баскетболния Черно море Тича Дарин Великов няма да прави промени в състава за гостуването на Рилски спортист.
 
Така за Самоков ще пътуват същите момчета, които играха при загубата от Левски, разкри той. Наставникът обясни, че през изминалите три-четири дни нямаше развитие по казуса с картотеките на новите играчи. 
 
"Ние сме разделили отбора на две групи. Тренираме с играчите, които нямат права по един начин, с баскетболистите, които участват в мачовете - по друг", обясни наставникът. 
 
Великов призна, че обстановката е малко тежка, тъй като се работи с 19-20 баскетболисти. Според него до петък няма да се получи развитие по казуса и Черно море Тича ще играе със същия отбор в Самоков. Треньорът каза още, че държи некартотекираните състезатели в добро състояние, така че ако падне забраната, да може те да са готови да участват. 
 
"Много съм доволен от момчетата, които все още нямат картотека. Тренират страхотно, безкрайно мъжки приемат всички неща, възхитен съм от поведението на тези състезатели и от тяхната отговорност. Много лесно в този момент можеха да се огънат, радвам се, че това на никого не минава през главата", заяви Великов. 
 
Треньорът посочи, че се търсят контакти за евентуални контроли, в които да играят некартотекираните състезатели, но всички са ангажирани и засега няма резултат. Както се знае варненци са получили забрана от ФИБА Европа да картотекират нови играчи, заради задължения към бивш баскетболист на тима.
 
„Ако решението в началото на ноември е благоприятно за нас, ние ще съдим ФИБА Европа за пропуснати ползи, за лишаване на много състезатели от право на труд", каза още специалистът и допълни, че вече има контакти с адвокати в тази посока. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки