За първи път от почти век: Двама братя в битка за Мадрид

Mайка им ще гледа от трибуните и признава, че няма как да се чувства по-горда

За първи път от почти век: Двама братя в битка за Мадрид

За първи път от 1929 г. (фамилия Оласо) двама братя ще се изправят един срещу друг в дербито на Мадрид.

За да маркира паметното събитие, което ще се проведе днес на новия стадион "Уанда Метрополитано", майка им ще гледа от трибуните и признава, че няма как да се чувства по-горда.

Пи Лоренс отгледа левия бек на Реал (Мадрид) Тео Ернандес и защитника на Атлетико Люка Ернандес, а сега се наслаждава на техните успехи.

"Когато излязат за дербито, ще им кажа, че ги обичам, че се надявам всичко да бъде наред. Да не забравят, че преди всичко са братя и да не се бият един срещу друг, да не се ритат. За първи път ще са съперници, така че ще им напомня да се пазят. Ще бъде красиво да ги видя. Ще се гордя. Все едно съм в сън", казва майката.

От това лято, когато Тео премина на "Бернабеу", тя играе ролята на нещо като арбитър в хола на дома им. Въпросът за милион долара крие труден отговор, а и самата майка няма да разкрие дали клони към единия или другия отбор.

"Сърцето ми е разделено. На първо място те са мои синове, а след това спортисти. За мен няма разлика, те са равни. Хората по улиците на Мадрид често ме питат, но аз винаги казвам едно и също. Нямам предпочитания, защото Тео и Люка са в големи отбори. Не мога да искам повече. Ще бъде супер и двамата да се разпишат", признава Пи.

Докато за нейните синове съперничеството между Реал и Атлетико вече е всекидневие, самата тя не може да го разбере: "Не мога да живея с враждата между двата отбора. Те също. Разбират се добре, защото са братя. Обичат се, което е логично. Разликата във възрастта им е 15 месеца. Много са близки от деца. Понякога се бият, но това важи за всички братя. Вкъщи не говорим винаги за футбол. Но единият гледа мачовете на другия и го оценява, критикува и подкрепя", завършва майката.

Този уикенд от футбола няма да има спасение, тъй като - без значение дали й харесва, Пи е майката на дербито. Тя твърди, че Тео не съжалява за трансфера си в Реал Мадрид, въпреки че все още е със статута на резерва в Кралския клуб: "Адаптира се  много добре в отбора. Беше негова мечта да стигне там, където е в момента. Зидан е много доволен от него. Аз му казвам да дава всичко от себе си, да продължава да се учи. Да се бори - да бъде сериозен и отговорен".

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки