НСА проведе коледен турнир по лека атлетика

В събитието се включиха над 60 деца и бе проведено с помощта на над 20 доброволци

НСА проведе коледен турнир по лека атлетика

 В Националната спортна академия "Васил Левски" се проведе коледен турнир за деца по лека атлетика. Празникът бе организиран, за да бъде отбелязан международният ден на доброволчеството именно с доброволческа дейност. 

 

В събитието се включиха над 60 деца и бе проведено с помощта на над 20 доброволци. Събитието се организира от Катедра "Лека Атлетика" на Национална спортна академия "Васил Левски", спортен клуб "КЛАСА" и "Асоциация за развитие на българския спорт". Участниците получиха награди от спонсорите на събитието - лакомства от "Пауър марк". Всяко дете получи и грамота за участие от "Асоциация за развитие на българския спорт", а организаторите се надяват тази инициатива, която се провежда за трета поредна година да повиши интереса на подрастващите към спорта и физическата активност и да им даде мотивация да бъдат активни в ежедневието си.
 
Малките атлети бяха наградени от проф. Стефан Стойков, ръководител катедра "Лека атлетика", Тереза Маринова, олимпийски шампион и преподавател в НСА "Васил Левски" и Ивайло Лазаров - основен организатор на надпреварата и преподавател в Академията. За да са съпричастни към физическата активност на децата, сред родителите беше реализирана томбола, като наградата от томболата бе спечелена от Величка Георгиева.
 
Международният ден на доброволчеството се чества за първи път на 5 декември през 1985 г. по инициатива на ООН, когатосветовната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им. "Асоциация за развитие на българския спорт" работи целенасочено за развитието на доброволчеството в спорта с цел регламентирането му и създаване на повече възможности за изграждане на знания и умения чрез доброволчество в спорта и благодари на всички доброволци, които подкрепят кампаниите и инициативите на организацията. 
 
Коледният турнир се реализира като част от проект Млади посланици на спортното доброволчество /YASV/ и част от доброволците, които спомогнаха за реализацията на събитието бяха именно младите посланици на спортното доброволчество. Проектът, който е съвместно партньорство между четири държави и има за цел да насърчава доброволческите дейности в спорта, равните възможности и осъзнаване на важността на здравословния начин на живот чрез повишаване на участието в спорта за всички.
 
Основните фази на проекта са посветени на местни дейности, свързани с популяризирането на спортната култура и повишаване на осведомеността относно значението на физическата активност, както и насърчаване на доброволчеството, неговите ценности и неговите ползи за обществото. В допълнение, като краен продукт на проекта ще бъде създадена онлайн платформа, която ще събере всички резултати и най-добри практики, за да следват същия път към популяризирането на спортната култура и доброволчеството в спорта като начини за насърчаване на равни възможности и борба със социалното изключване. 
Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки