Даниел Асенов - коледар по празниците

Тази година ще си хапна, не ме интересуват килограмите, кани се боксьорът

Даниел Асенов - коледар по празниците
Най-добрият ни боксьор при аматьорите Даниел Асенов сподели специално за Novsport.com, че изпраща една много добра година, но има и за какво да съжалява.
 
Въпреки това той не се отчайва, а е уверен, че тепърва му предстоят много по-добри дни и по-големи успехи. Това, което малко хора знаят за него обаче е, че той е добър не само на ринга, но печели най-високите награди и в една друга сфера.
 
„Сезонът ми беше много добър. Спечелих 2 европейски титли – при младежите и при мъжете, както и купа Странджа, така че не мога да не съм щастлив от постиженията си. Наградата ми за 5-о място в класацията Спортист на годината е една от най-високоценените от мен, тъй като не всеки попада в топ 10 на България. Надявам се това да е началото на пътя ми. Тепърва започвам с такива награди и може би след време ще имам и по-висок приз”, заяви Асенов. 
 
На въпроса дали не е изпуснал нещо на световното първенство и дали съжалява за нещо, Даниел отговори така:
 
„Със сигурност изпуснах и то доста, но все пак няма време за съжаление. Тепърва ще вървя нагоре”, допълни Асенов.
 
 
Специално за Novsport.com боксьорът разкри, че в ямболско се спазват всички български традиции за Бъдни вечер и Коледа и той всяка година той облича народната носия и обикаля къщите като коледар.
 
„Тази година ще празнувам, защото обикновено тренирам по това време и пропускам тези дни. На Бъдни вечер коледувам и на следващия ден продължавам. На Коледа танцуваме пред жури и доста добре се справяме. Имаме всякакви награди, включително и първа. Имаме си носии и програмата ни е доста интересна като цяло. Това е голям празник в Ямбол и ние не винаги сме първи, но поддържаме традициите”, разкри Асенов.
 
„Аз не приготвям нищо за трапезите – всичко правят мама и баба. Аз си хапвам само. Това е единственото време в годината, когато не мисля за килограмите и се отпускам за празниците. Със сигурност ще ми е трудно след това да свалям, но дали ще хапна или не, след това пак ще ми е трудно, така че сега не се съобразявам. По-добре да се наям пък после ще му мисля”, допълни с усмивка боксьорът.
 
 
Той сподели, че следващата година – 2018 г. не е толкова натоварена за мъжете и целите му са малко по-малко.
 
„Пожелавам си отново да спечеля купа „Странджа”. Имам едно европейско първенство за младежи до 22 г. и се надявам отново да стана европейски шампион. Предстоящия сезон ще е малко по-лек откъм изяви при мъжете, но следващия – 2019 г. ще е доста сериозен. Ще има европейско и световно, ще се раздават квоти за олимпиадата в Токио, така че ще е много напечено”, разкри Даниел.
 
Той пожела на себе си и на останалите спортисти и на себе си една късметлийска година, както и всички да се радват на много здраве.   

 

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки