Звездите на Нефтохимик срещу колектива на ЦСКА

Въпреки проблемите целта пред нас е единствено победата, обяви Сашо Попов

Звездите на Нефтохимик срещу колектива на ЦСКА
Нефтохимик - ЦСКА е голямото дерби на 1/4-финалите в турнира за Купата на България.
 
Двата отбора ще се изправят един срещу друг днес от 15:00 часа в директен сблъсък за място на полуфинал в надпреварата в зала "Младост" в Монтана.
 
Шампионът и носител на Суперкупата на страната ще разчита на цели шестима волейболисти, които попадат в полезрението на националния селекционер Пламен Константинов. Бургазлии влизат в ролята на категоричен фаворит предвид наличието на братята Георги и Валентин Братоеви, играещия спортен директор Теодор Салпаров, централния блокировач Александър Кордев, както и диагоналите Николай Учиков и Жани Желязков.
 
"Ако искаш да станеш първи, трябва да победиш всеки. За мен даже е по-добре, че още в началото срещаме един сериозен отбор. Това ще принуди играчите да се концентрират, а не да мислим, че нещата ще са лесни. Това е момент за концентрация във всеки отбор, за да играе максимално, защото няма втори шанс", коментира преди сблъсъка треньорът на Нафтата Найден Найденов.
 
Срещу звездната селекция на бургазлии ще излезе раздираният от кадрови проблеми ЦСКА. Армейците няма да могат да разчитат на контузените Яни Георгиев и Венцислав Георгиев. Първият има проблем в дясното рамо, докато вторият е с травма в коляното, като и двамата не успяха да се възстановят през изминалите 20 дни.
 
Така Сашо Попов няма алтернатива и ще разчита на Пламен Шекерджиев и Ивайло Стефанов като посрещачи и на Иван Крачев като диагонал. Големият плюс за него е колективът, изграден през годините, който може да се прояви именно в двубой от подобно значение.
 
"Борихме се дълги години да променим регламента на купата и тя да се играе по това време от сезона. Успяхме, така че за нас този мач е много важен. Малшанс е, че имаме такива проблеми с контузии, но въпреки това целта пред нас е единствено победата. Загубата ще се приеме болезнено, макар на хартия Нефтохимик да е фаворит", сподели Попов.
 
Победителят от този сблъсък ще срещне Хебър или Миньор на полуфинал. В другата част от схемата домакинът Монтана играе от 17:45 часа с Марек, а поантата ще бъде сложена в очакван с голям интерес мач между носителя на трофея Добруджа и лидера в Суперлигата Пирин Разлог от 20:30 часа.

 

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки