Още една оставка в баскетбола

Селекционерът на 15-годишните напусна

Още една оставка в баскетбола

Стефка Славова подаде оставка като селекционер на националния отбор за момичета до 15-годишна възраст и като помощник в представителния ни тим за момичета до 16 години. Тя лично потвърди това пред BGbasket.

 

„Споменала съм причините в молбата си. Те са лични и не искам да навлизам в подробности.“, заяви Славова.
 
Тя беше категорична, че решението й няма нищо общо с оставката на Треньорската комисия. „Аз също съм изненадана. Бях си подала оставката, но изобщо не знаех, че те също мислят да правят подобно нещо“.
 
Един от мотивите за оставката на Любомир Минчев и останалите членове на Треньорската комисия обаче е свързан именно със Стефка Славова. Националният селекционер постави въпроса защо тя не е водила момичетата до 16-годишна възраст на Балканиадата в Румъния миналия месец, след като е помощник на Десислава Ангелова. Вместо нея, начело на отбора бе Петър Клечков, който по думите на Минчев, се е самоназначил на поста.
 
Стефка Славова представи и нейната гледна точка по случая:
 
„Когато разбрахме, че отборът ще ходи на Балканиада, Деси Ангелова ми се обади и ми каза, че няма да има възможност да присъства. Даде ми пълен картбланш и цялата отговорност – да водя тренировките и мачовете, да правя подбора на момичетата и т.н. Държахме връзка до последно, докато един ден г-н Клечков ми се обади и каза, че са взели решение той да води мачовете, тъй като аз съм нямала опита в такива международни срещи. Говореше в множествено число. Той е секретар на Треньорската комисия и аз реших, че в нея са взели решението и затова не съм търсила обяснение кой го е взел. Веднага звъннах на Деси Ангелова и тя беше учудена, защото никой не беше й казал за това нещо. Думите й бяха „Добре, Стефи, остави.“ Приехме го.
 
Отидохме на Балканиадата и вече на връщане аз разбирам съвсем друга истина – че нещата не са така, както са ми били представени. Г-н Минчев не знаеше за това нещо, не беше запознат с цялата ситуация. Коментирала съм я с него и в крайна сметка наистина излиза, че това е направено зад гърба на Треньорската комисия и най-вече на старши треньора. Дори и Деси Ангелова не е попитана за подобно нещо, а тя ми гласува пълно доверие. Не знам на какво се дължи това и нямам обяснение. Ясно е и от това, което г-н Минчев казва, че някой си прави своеволия и си иззема функции, които не е придобил, а някой му ги дава. Пак казвам обаче – не си подавам оставката заради това. Напускам поради лични причини.“
Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки