Французин грабна първа победа за Световната купа

Втори в комбинацията изненадващо се нареди Павел Трихичев от Русия

Французин грабна първа победа за Световната купа

Виктор Мюфа-Жанде постигна първа победа в кариерата си, след като спечели комбинацията от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в швейцарския зимен център Венген.

 

28-годишният французин се нареди едва 27-и в спускането с 1:46.21 минути, но беше най-добър в слалома с 49.08 секунди и триумфира с общо време от 2:35.29 минути. Това е негов шести подиум в кариерата. 
 
"Това е невероятно. Чаках толкова дълго, но винаги съм мотивиран и давам най-доброто от себе си", каза Мюфа-Жанде.
 
Втори на 96 стотни изненадващо се нареди Павел Трихичев от Русия. Той беше 29-и след спускането, но с второ време в слалома достигна до първия си подиум в старт за Световната купа. Най-доброто класиране на Трихичев до момента беше 16-о място в гигантския слалом в Аделбоден миналия уикенд.
 
Италианецът Петер Фил остана трети на 1.15 секунда след победителя. Той спечели и малката световна купа в комбинацията с актив от 140 точки, а втори е Киетил Янсруд от Норвегия със 110 точки. 
 
Световният шампион в дисциплината Лука Ерни (Швейцария) не завърши слалома. 
 
В Генералното класиране за Световната купа за сезона води Марсел Хиршер (Австрия) със 874 точки, следван от Хенрик Кристоферсен (Норвегия) със 720 точки и Алекси Пентюро (Франция) с 547 точки. Хиршер и Кристоферсен не участваха в днешното състезание.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки