Шампионска лига се завръща с титаничен сблъсък в Торино

Крепостта на Юве срещу Урагана на Тотнъм

Шампионска лига се завръща с титаничен сблъсък в Торино

Крепостта срещу Урагана.

Киелини срещу Кейн, Бенатия срещу Деле Алли, Пянич срещу Дембеле, Игуаин срещу Вертонген.

Тази вечер в Торино вероятно ще се върнем в добрите стари времена, когато можеше да се разбере, че на терена са италиански и английски тимове по стила им на игра, а не по надписите на екрана. Тогава имаше футболна идентичност, която позволяваше ярки контрасти на терена.

В последните години заличаването на типичните за Италия и Англия футболни ценности до известна степен подмина Ювентус и Тотнъм и точно заради това днешният им мач може да се превърне в истинско бижу за хората, които обожават подобен вид сблъсъци.

Да, и в двата тима има достатъчен брой чужденци, но те се вписват идеално в здравото ядро местни играчи. В Ювентус имаме Буфон, Киелини, Бардзали, Маркизио, Бернардески, Ди Шилио, в Тотнъм са Кейн, Деле, Дайър, Дейвис. Именно тези играчи са моторите на двата тима, а към тях такива като Игуаин, Пянич, Алекс Сандро, Вертонген, Дембеле, Сон и Ериксен дават екстрата.

Днес вероятно ще видим мач от славните времена на титанични сблъсъци между италианци и англичани. От едната страна ще е Крепостта на Алегри, а от другата Урагана от северен Лондон. Ювентус в момента буквално олицетворява най-традиционното италианско футболно качество - здравата защита.

Цифрите са красноречиви - "Старата госпожа" е допуснала само един гол в последните си 16 мача във всички турнири. И то при положение, че Джиджи Буфон дълго време не игра, но неговият заместник Шченсни също се представи великолепно. През лятото, когато Бонучи напусна в посока Милан, мнозина очакваха проблеми в защита за Алегри, но това не се случи.

И причината е, че той е изградил една перфектна машина, в която един елемент се сменя с друг, без да има негативен резултат. Киелини, Бардзали, Бенатия, Сандро, Кедира и Пянич знаят отлично как се играе в дефанзивен план и започнаха да изнасят лекции на конкуренцията в Серия А последните седмици, включително и в Неапол.

В Тотнъм също не четат вестници, ако използваме лексиката на Борис Галчев. Почетино и отборът му работят здраво, за да стигнат до такова ниво, че за десет дни да бият Манчестър Юнайтед, Арсенал и да направят 2:2 на "Анфийлд".

В добавка по-рано през сезона те подчиниха още и Реал Мадрид, Борусия Дортмунд и Ливърпул на "Уембли". Определено формата на Кейн, Сон, Ериксен и Деле Алли може да нанесе щети на Крепостта още в Торино.

И покрай солидните фундаменти  в Юве и офанзивната мощ на Кейн и компания някак си незабелязан остава факта, че в последните седмици и Тотнъм вдигна нивото си в дефанзивен план благодарение на скока във формите на Дембеле, Дейвис и Лорис.

И всичко това е заявка за истински и най-вече класически сблъсък, а не мега рекламно събитие като това, което ще видим в Мадрид 24 часа по-късно.

Бъдете сигурни, Юве - Тотнъм ще е сблъсък, който си струва да се гледа.

Той стартира в 21:45 часа и е пряко в ефира на bTV action.

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки