Още един българин ще спори за титлата на „Странджа“

И Петър Белберов ще играе на финал

Още един българин ще спори за титлата на „Странджа“

Петър Белберов ще спори за титлата при най-тежките боксьори (+ 91 кг) в 69-ото издание на най-стария турнир в Европа – „Странджа“.

В тежък мач от полуфиналите той победи по категоричен начин иранеца Сатиш Кумар с пълното единодушие на съдиите – 5:0 (29:28, 29:28, 30:27, 30:27, 30:27). Така утре в столичната зала „София“ Белберов ще защитава титлата си от миналата година срещу арменеца Гюрген Ховханисян, който победи с 4:1 Айхимайти Маимаити от Китай.

„Тежък мач беше, знаех го предварително, защото иранецът е известен с това, че има много въздух и е темповик, каза след срещата Белберов. – Освен това съперникът ми игра и доста нечисти, нанесе ми не малко удари с глава и само късмет е, че се отървах без сериозна аркада в дясното слепоочие. Утре се надявам отново да победя“, допълни българинът.

Другите ни двама финалисти Кирил Русинов и Николай Коев загубиха своите полуфинали и останаха с бронзови медали от турнира. В категория до 60 кг Русинов изигра много добър мач срещу монголеца Ерденебат Ценбаатар. Както и в предишната си среща, българинът се раздаде напълно на ринга, вкара доста удари и се бори до края за победата, но съдиите я присъдиха на съперника му с 3:2 гласа.

Коев пък отстъпи пред иранеца Каземзадехпощири с единодушното решение на съдиите – 0:5, но като цяло остави добри впечатления с представянето си на тазгодишния турнир.

Така утре България ще има трима финалисти при мъжете, след като от първата сесия днес до спора за титлата достигнаха Боян Асенов (56) и Радослав Панталеев (91).

При жените пък 5 българки ще играят за златото в своите категории: Севда Асенова (48), Габриела Димитрова (51), Стойка Петрова срещу Златислава Чуканова при 54-килограмовите и Станимира Петрова в кат. до 57 кг.

Финалните срещи започват от 14 ч в зала „София“. Билети се продават на входа на залата и са на цена от 10 лв.

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки