Марсилия изхвърли РБ Лайпциг в 7-звездно шоу (ВИДЕО)

Германците поведоха рано, но отпаднаха

Марсилия изхвърли РБ Лайпциг в 7-звездно шоу (ВИДЕО)

Олимпик Марсилия отстрани от Лига Европа абсолютния дебютант в европейските клубни турнири РБ Лайпциг след истинско 7-звездно шоу на „Велодром“. Германският тим имаше преднина от 1:0 след първия четвъртфинал в Германия, но това се оказа крайно недостатъчно. Реваншът бе спечелен от французите с категоричното 5:2.

 

Мачът започна ударно за гостите, които поведоха още във 2-ата минута. Точен с удар от 15-ина метра бе Брума. Отговорът на домакините бе светкавичен. В 6-ата минута, Гулачи изби удар в тялото на своя съотборник Илсанкер, от когото топката спря в мрежата за 1:1. След само 180 секунди Марсилия осъществи пълен обрат, след добавка на Сар. Изключителен гол на Пайе пък бе отменен. Все пак, Флоран Тувен вкара за 3:1, при който резултат Марсилия продължаваше към полуфиналите.

 

В 56-ата минута Наби Кейта даде топката около точката за изпълнение на дузпа на Жан-Кевин Огюстен, който с много силен и техничен удар вкара за 3:2. След час игра обаче, домакините възстановиха аванса си от 2 попадения чрез прекрасен гол на Пайе.В 4-ата минута от даденото от съдията продължение бе оформено крайното 5:2. След изпълнение на корнер в полза на РБ Лайпциг, футболистите на Олимпик се възползваха по най-добрия начин от включването в предни позиции на вратаря на гостите Гулачи и далечен удар на Сакай намери целта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки