Нефтохимик докосва титлата

Бургазлии с втора победа над ЦСКА

Нефтохимик докосва титлата

Нефтохимик 2010 спечели и втория мач от финалната серия с ЦСКА. След успеха вчера, днес бургазлии се наложиха също с 3:1 (25:23, 23:25, 25:19, 25:21) и са само на една победа от това да защитят титлата си в Суперлигата.

 

И тази среща, подобно на първата, бе доста оспорвана, имаше обрати и красиви моменти.

 

Двата отбора започнаха в същите титулярни състави, с които бяха и в първата среща в четвъртък.

 

В първата част домакините успяваха на няколко пъти да поведат с две точки, но ЦСКА изравняваше. В края на гейма "червените" поведоха с 4 точки при 22:18, когато Ивайло Стефанов направи добра серия от начален удар, а ЦСКА се защитаваше добре. В игра за Нефтохимик влезе Петър Христов на мястото на Жани Желязков, а секунди по-късно на полето се появи и Димо Димов, който смени Илия Петков, за да изпълни начален удар. Димов се представи повече от успешно, "армейците" така и не намериха противодействие на сервиса му и Нефтохимик обърна развитието на гейма, за да поведе след 25:23.

 

ЦСКА стартира  силно втория гейм. Владимир Станков бе на сервис, а "червените" водеха с 5 точки при първата задължителна пауза. Домакините натиснаха с начален удар и изравниха при 14:14. В края играта се водеше точка за точка. При 24:23 за гостите атаката на Нефтохимик излезе в аут и "армейците" изравниха.

 

Загубеният гейм ядоса домакините и те започнаха много силно третата част като поведоха с 10:4. Александър Попов потърси промяна и в игра за ЦСКА се появи Тодор Костов на мястото на Красимир Гайдарски. "Червените" стопиха изоставането си при 12:12. Бургазлии обаче отново взеха инициативата и дръпнаха с 3-4 точки. На полето в тима на ЦСКА се появиха Иван Крачев на мястото на Венцислав Георгиев и Яни Георгиев на мястото на Ивайло Стефанов. Промените не помогнаха на гостите, в края домакините направиха няколко блокади и отново поведоха в геймовете.

 

В четвъртата част също имаше обрати. ЦСКА поведе с 10:7, но домакините изравниха при 13:13 и поведоха с две точки при втората техническа пауза. До края бургазлии не изпуснаха инициативата.

 

Все още няма яснота около това кога и къде ще се играе третият мач в София.

 

Очаквайте статистика.

 

Нефтохимик 2010: Георги Братоев, Илия Петков, Валентин Братоев, Жани Желязков, Георги Петров, Николай Къртев и Теодор Салпаров;

Треньор: Найден Найденов;

 

ЦСКА: Пламен Шекерджиев, Христо Цветанов, Красимир Гайдарски, Ивайло Стефанов, Венцислав Георгиев, Владимир Станков и Мартин Божилов – либеро;

Треньор: Александър Попов;

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки