Играч на Марек отива в "драфта на богатите"

Едва 30 са волейболистите от цял свят, получили покана за селекцията

Играч на Марек отива в "драфта на богатите"
Един от волейболистите на Марек Юнион-Ивкони е на път да промени живота си само за броени месеци, след като дойде в Дупница.
 
Угандийската перла на дупничани Катбарт Малинга ще заиграе редом с едни от най-големите звезди на световния волейбол. До преди 4 месеца за Малинга се знаеше само, че е от Африка, а от клуба бяха категорични, че ще го дадат в чужбина след 2 години, за да го разработят.
 
Малинга показа много силни игри, въпреки липсата на опит и не само, че вече привлече интересите на чужди клубове, но може да постигне още по-голям успех. Той бе не само одобрен, но и поканен да се включи в драфта за избор на играчи за Южна Корея.
 
Едва 30 са волейболистите от цял свят - предимно национали на Бразилия, Франция, Русия, Сърбия, Полша, Австралия, Канада и т.н., които се събират в Италия на драфта, за да се уредят с договор в тази страна. Ситото е много голямо обаче, защото всеки чужденец отишъл там, подписва за минимум…300 000 евро за един сезон.
 
"Самият факт, че те канят на драфта из между над 100 много добри играчи от вета е огромен успех особено за толкова млад играч като Малинга. Той много тренира тази година, има страшни качества, всички се убедиха в това, и резултатите са налице.
 
Но не трябва и да е изненада подобно нещо, защото в Марек Юнион-Ивкони сме доказали през всички тези години, че имаме най-добре работещата в България школа и стратегия с млади играчи, а клубът ни е трамплин за силни отбори в чужбина, което е без аналог в последните 10-11 години у нас", коментира мениджърът на клуба Людмил Найденов. 
 
 
"Пожелаваме му късмет на Малинга на драфта, където съм убеден, че ако не тази година, то след 2-3 със сигурност ще успее като е натрупа повече опит и практика. Рано е да се каже дали ще остане при нас и следващия сезон, макар да ми се иска, защото мисля, че още година ще му бъде от полза при нас за кариерата му, но пък и оферти от силни клубове, няма как да се игнорират.
 
Не чакайте и през новия сезон звезди при нас. Само млади момчета с качества и перспектива и подготвяме нова изненада от Африка, но всичко с времето", допълни загадъчно клубният началник.
 
На драфта в Италия ще има още познати имена от родното първенство. Валентин Братоев от Нефтохимик и руския диагонал Кирил Клец, който игра под наем в Монтана.
 
Там ще бъде и българинът Бранимир Грозданов, който през този сезон игра във Франция. Бившият играч на Марек Юнион-Ивкони Венелин Кадънков и диагоналът на Добруджа Жулиен Георгиев също бяха мераклии за драфта, но не бяха харесани и не получиха покани.
 
 
Пол Карол, Павел Мороз, Кевин Льо Ру, Сам Холт, Йосвани Ернандес, Феликс, Агамес, Зобровски са само част от големите имена в света, които ще бъдат на драфта. Не повече от 7-8 ще бъдат щастливците, които ще подпишат в Южна Корея.
 

 

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки