Швеция продължава с победите на световното по хокей

Норвегия надви Германия с дузпи

Швеция продължава с победите на световното по хокей
Световният шампион Швеция постигна втора поредна победа на световното първенство по хокей на лед, което се провежда в Дания.
 
Във втория си мач от група "А" шведите се наложиха с 3:2 над състава на Чехия. Рикард Ракел и Матиас Янмарк дадоха аванс от 2:0 на "трите корони" още преди да са изминали и осем минути от началото на мача, но с гол на 20-годишния 
 
Филип Хронек при числено превъзходство Чехия върна надеждите си в средата на втората третина. 3:11 минути след началото на последната третина на мача Мика Зибанеяд реализира третия гол за Швеция, а в края мача Томаш Хука оформи резултата на 2:3 с гол, дошъл отново при числен аванс на леда за чехите. В късния мач от групата Швейцария също записа втора победа, като заедно с Швеция и Русия запазва пълния си актив от точки до момента. 
 
"Кръстоносците" се наложиха с 2:0 над Словакия, след като реализираха по един гол в първата и втората третина. Тристан Шервей и Мирко Мюлер вкараха головете за Швейцария, а стражът Рето Бера спаси всичките 25 удара към вратата си. 
 
В група "В" Финландия разгроми Латвия с 8:1 и поведе в класирането с пълен актив от 6 точки. Себастиан Ахо, Вели-Мати Савинайнен и Теуво Теравайнен вкараха по два гола за скандинавците, а по един добавиха Анти Суомела и Мико Рантанен. Точен за Латвия бе Рихардс Букартс, който само оформи крайния резултат малко повече от осем минути преди последната сирена. 
 
В другия мач от групата олимпийският вицешампион Германия отстъпи с 4:5 след дузпи пред тима на Норвегия. Матиас Третенеш, Тобиас Линдстрьом и Андерс Бастиансес бяха точни за "викингите" при наказателните удари, докато за Германия нито един от изпълнителите не успя да намери път към мрежата на норвежците.
 
В редовното време двата отбора си размениха по 4 гола, като скандинавците повеждаха на три пъти - първо с 2:0, а след това с 3:2 и с 4:3, но Германия винаги изравняваше. Голмайстори за Норвегия в мача станаха Кен-Андре Олимб, Томас Олсен, Бастиансен и Даниел Сорвик, докато за Германия точни бяха Патрик Хагер на два пъти, Марк Михаелис и Яник Зайденберг.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки