Сензациите в пресата: Левски почва преговори с Обертан, Ботев Пд чака нов шеф

Отменят финал, ако Славия елиминира Локо (Пд); ЦСКА пази висящите с картони за Левски и още…

Сензациите в пресата: Левски почва преговори с Обертан, Ботев Пд чака нов шеф

Сензациите в пресата днес, петък, 11.05.2018 година:

„Тема спорт“: „Сините“ сядат на разговори с Габриел Обертан

Ръководството на Левски ще проведе разговор след края на кампанията с Габриел Обертан и Жорди Гомес. Двамата пристигнаха в клуба преди година и имат договори до края на следващата кампания. Това обаче не означава, че те ще останат на "Герена", след като сините не спечелиха трофей. Ако отборът не се класира за евротурнирите, те почти сигурно ще напуснат. Сините вече обявиха, че искат да запазят състава си, но не е изключено да има и продадени. Вече е ясно и името на първия напускащ след края на сезона - Афонсо Фигейредо. Португалският ляв бек обяви след 3:2 над Ботев Пд, че е изиграл последния си мач на "Герена". Явно между него и Делио Роси има търкане. Афонсо остана извън групата за финала за купата срещу Славия, Фигейредо пък написа в профила си в една от социалните мрежи - "Никога не позволявай на някого да отнеме увереността си", без да уточнява какво има предвид. Левият бек пристигна в Левски през зимата под наем от Рен.

„Меридиан мач“: „Червени“ лидери били в „бялата“ агитка

За двама от лидерите на Сектор Г -Росен Петров и Иван Велчев, се твърди, че са били сред феновете на Славия на финала за Купата на България срещу Левски. Такива клипове поне се появиха в социалните мрежи, които обаче след време изчезнаха. Мисията на Росен Животното и Иван Кюстендилеца е била да окажат помощ на „бялата“ агитка срещу мощната публика на „сините“ отсреща. След щастливата развръзка с дузпите се вижда как Кюстендилеца няколко пъти крещи „Къде е Купата?“, докато неговият приятел го е прегърнал и скача с него. Около тях привържениците на Славия са изпаднали в екстаз. 

„Тема спорт“: ЦСКА пази висящите с картони за Левски

ЦСКА най-вероятно ще запази играчите, които висят с картони за дербито с Левски следващия вторник. С наказания са заплашени трима - Малинов, Пинто и Десподов, и поне двама от тях със сигурност няма да са титуляри срещу Верея утре. Армейците гостуват на "Трейс Арена" в събота от 20:30 часа. С най-много картони виси Малинов, който има 12 и при нов правата му ще бъдат спрени за 3 мача. Това означава, че ако бъде декориран срещу Верея, сезонът за него на практика ще приключи, а освен това ще пропусне и първия кръг от новия сезон. Пинто и Десподов пък са с по 4 картона и при нов утре ще изгорят за една среща - дербито с Левски. С оглед това, че и тримата висящи са основни футболисти, а и двубоят с Верея е без никакво значение за класирането на ЦСКА, може да се очаква, че поне двама от Пинто, Малинов и Десподов няма да са титуляри. Шанс за изява се очертава да получи 17-годишният Валентин Антов. Титулярно място най-вероятно ще има и Лое. По фланговете се очаква да атакуват възстановеният от контузия Джеси и Манолев. Ганаецът поднови пълноценни тренировки в началото на седмицата, така че е на разположение на Христо Янев. След травма се завръща и Барт, който също не е изключено да получи шанс сред 11-те. Аут от срещата с Верея с травми са Китанов, Дюлгеров, Укра, Каранга и Енрике. Последният обаче може да е на линия за дербито с Левски във вторник, като се готви на облекчен режим. Дуелът между червени и сини е на 15 май от 18:30 часа. Христо Янев вече се опари в гостуване на Верея начело на ЦСКА - под негово ръководство армейците загубиха с 0:1 на 6 август 2016 г. от тогавашния дебютант в елита.

„24 часа“: Отменят финал, ако „Славия“ елиминира „Локо“ (Пд)
Ако „Славия“ елиминира „Локо“ (Пд) в понеделник, финал за седмото място в първенството няма да има. За него ще се класира директно победителят от двойката „Черно море“ - „Септември“. Седмото място дава право на плейоф за евротурнирите срещу третия в класирането на Първа лига, като в момента това е „Левски“. „Берое“ обаче също има шансове да стигне до него.„Белите“ са обмисляли да откажат мача с пловдивчани, който вече не им е необходим след спечелената купа, защото влизат в Европа с нея. Но глобата е прекадено голяма, като БФС я направи 100 000 лева, за да отпадне изваждането на отбор от групата, както бе преди. Така в понеделник „Локо“ (Пд) почти няма да има проблеми с продължаването напред, защото вероятно Златомир Загорчич ще пусне юношите или повечето резерви след триумфа на титулярите. 

„Тема спорт“: Чака се нов шеф в Коматево
Последната пречка за придобиването на акциите на ПФК Ботев от Георги Самуилов отпадна, след като вчера бе гласувано удължаването на срока на строителството на стадион "Христо Ботев" по настоящата концесия. Очаква се в близките дни Самуилов да поиска акциите на клуба, като в момента 61% са собственост на сдружението, а останалите 39% на ТЦ ИМЕ. Все още не е ясно дали сдружението ще остане с 1 или 10%, като това ще; бъде уточнено в близките дни. Веднага след като бъдат джиросани акциите, Самуилов ще свика акционерно събрание, на което се очаква да бъдат направени сериозни промени в ръководството на клуба, Първите промени ще са в борда на директорите. Там ще остане Ангел Палийски и един човек на сдружението, като се очаква това да е Васил Наумов. Георги Самуилов ще вкара един от най-доверените си хора. Един от основните спонсори Петко Ангелов също ще има свой човек в борда на директорите. Третият нов член ще бъде сериозен спортен човек, като името му засега се пази в тайна. Освен това Ботев ще има нов изпълнителен директор, като вече се водят разговори с него. Става въпрос за силна фигура в българския футбол. Досегашният изпълнителен директор Иван Йотков може би ще напусне клуба. Със сигурност Николай Киров остава треньор на Ботев, независимо от мейла, разпратен до представителите на сдружението. Председателят на сдружение ПФК Ботев 1912 Апостол Апостолов е поискал на 4 май старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров да бъде уволнен. Това е станало чрез мейл, в който той призовава за подобна дискусия и излага подробно аргументите си. Никой от членовете обаче не е откликнал. 

„Тема спорт“: Септември набеляза играчи от Втора лига
Спортно-техническият щаб на Септември София вече е започнал работа по лятната селекция. В полезрението на столичани са влезли няколко играчи от Втора лига. Става въпрос за млади момчета, които да бъдат развити в Септември. Възможна е и раздяла с някои от сегашния състав. Сред тях е Янко Сандански, който все по-рядко получава шансове за изява. Без значение как ще завърши днешният мач, боденият от Николай Митов отбор ще е част от елита и догодина. Сред спряганите имена е това на напусналия наскоро Ботев Враца Янаки Смирнов. Сега обаче всички усилия и мисли са насочени към реванша с Черно море.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки