Наполи спечели за престиж (ВИДЕО)

Аркадиуш Милик и Раул Албиол бяха точни за тима на Маурисио Сари

Наполи спечели за престиж (ВИДЕО)

Наполи победи с 2:0 като гост Сампдория, но това нямаше никакво значение, защото по същото време Ювентус стигна до необходимата точка срещу Рома на "Олимпико" и подпечата седмата си поредна титла кръг преди края на сезона в Серия "А". 

 
Аркадиуш Милик и Раул Албиол бяха точни за тима на Маурисио Сари през второто полувреме. Наполи събра 78 точки, но изостава с 4 от Юве. Сампдория пък е на 9-а позиция с 54 пункта и пропусна да настигне Фиорентина.
 
Пьотр Зиелински зае мястото на марек Хамшик в стартовия състав на Наполи, а Милик отново бе резерва за сметка на Дрис Мертенс. Лоренцо Инсиние и Хосе Кайехон допълниха офанзивното трио на гостите.
 
Сампдория имаше доста кадрови проблеми. Наставникът Марко Джампаоло не можеше да разчита на Фабио Куалярела, а Дуван Сапата и Рики Алварес влязоха след почивката. В предни позиции започнаха Давид Ковначки и Джанлука Капрари.
 
В началото гол на Мертенс беше отменен заради засада, но дори телевизионните повторения не убедиха, че страничният рефер правилно е вдигнал флага. Дебютиралият на вратата на “моряците” Вид Белец се справи удари на Инсиние и Албиол, а после иби и силен шут на Зиелински.
 
В самия край на полувремето топката рикошира след удар на Гастон Рамирес от фаул и мина покрай целта, а Джан Марко Ферари улучи гредата.
 
Влизането на Милик направи атаките на Наполи по-опасни. Полякът на практика се разписа с първото си докосване до топката. Той стреля силно под гредата и не остави шансове на Белец.
 
В един момент публиката на Сампдория започна да скандира обидни възгласи срещу гостите и реферът Клаудиу Гавилучи за кратко прекъсна двубоя, а президентът на домакините Масимо Фереро отиде при ултрасите, за да ги помоли да спрат, но също беше засипан с хули. 
 
След подновяването на играта Инсиние центрира от корнер и Раул Албиол затвърди успеха на Наполи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки