Константинов: Нямахме отговор на играта на Русия

"Съжалявам, че не победихме Сърбия"

Константинов: Нямахме отговор на играта на Русия

На тази игра на Русия нямахме отговор. В някакъв друг ден може би, но не и днес, обяви селекционерът на волейболистите Пламен Константинов след поражението с 0:3 в последния мач от турнира в София. 

 

"Лошото е, че тяхната атака след позитивно посрещане беше 100%, а нашата - 0%. Такива цифри не се срещат всеки ден. Да ви кажа честно, аз не се сещам да съм виждал въобще”, продължи Пламен.
 
“Не че нашите момчета не са играли. Играха, но руснаците бяха на супер ниво на всички елементи - на посрещане, атаката им беше на такива височини, че в момента, на този етап, няма какво да им предложим. Евентуално с присъединяването на Ники Николов и Теодор Тодоров, които имат други височини като центрове, може да търсим и нещо различко като тактическа постройка. Играта на блок определено може да се подобри. Може да добавим и нещо на сервис. Днес началният удар ни даде по-малко от това, което очаквахме. Руснаците не са лоши посрещачи, но не са и перфектни. Гледам ги цяла година, познавам ги много добре всички момчета и мога да ви кажа, че рядко правят такива мачове, особено на посрещане. В общи линии не ни дават много възможности в тази формация, в която сме”, добави селекционерът на България.
 
“Според мен това, за което можем да съжаляваме, е първия мач със Сърбия, защото подарихме спечелен мач. Нашата идея беше такава, че ако искаме да мечтаем, за нещо по-голямо - класиране на финали, трябваше да минем през 2 победи в София. За съжаление изпуснахме спечелен мач. Това ни се отрази психологически. Освен това знаехме, че 3 мача физически трудно ще издържим. Идеята ни беше втория мач да го изиграем с момчетата, които не влязоха срещу Сърбия, разчитайки, че можем да се справим с Австралия и така да си оставим малко повече шансове и по-свеж отбор, за да търсим две победи. След загубата в първия ден, шансовете ни станаха много малки, а от там насетне целта става друга. Да дадем евентуално повече възможности за изявя на момчетата, които играят на местата на контузените и успоредно с това да гоним запазването на мястото си в Лигата”, завърши Пламен Константинов.
Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки