Раева: Шумът около момичета от ансамбъл вече е твърде голям

Те не са машини, правят грешки, но амбициите им са големи, допълни шефката

Раева: Шумът около момичета от ансамбъл вече е твърде голям
Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира представянето на грациите на европейското първенство в Гуадалахара, Испания.
 
В сутрешния блок на NOVA, шефката заяви, че момичетата са изцяло отдадени на кариерата си и че не се съмнява, че ансамбълът ще продължи да радва с успехите си. Раева не пропусна възможността и да честити успешното представяне на Татяна Воложанина, която завоюва сребърен медал в Испания.
 
Както се знае на шампионата на Стария континент, ансамбълът спечели бронз в многобоя и злато във финала на композицията с топки и въжета. В отборната надпревара, в която се взимаха оценките на ансамбъла и девойките, нашата страна се нареди на третото място. При жените Катрин Тасева остана пета в многобоя, а Невяна Владинова се класира 14-а.
 
„Шумът около нашите момичета от ансамбъл вече е твърде голям не само у нас, а и по света. Отборът е сочен за фаворит. В света на социалните мрежи е трудно да отделиш момичетата от цялата тази истерия около тях. Те самите разбират, че имат най-големия шанс да спечелят.
 
Когато знаеш, че си най-силният и знаеш, че очакванията на милионите ни почитатели са да спечелиш, това естествено тежи.
 
В същото време, това са едни момичета безкрайно стъпили на земята. Но не са машини, грешки се допускат. Важното е, че тяхната мотивация и желание, талант, всичко е на високо ниво. И не се съмнявам, че ще продължим да ви радваме с успехите на този отбор“, коментира Илиана Раева.
 
„Тези момичета са ежедневно в залата. Освен да ги тренираме и възстановяваме, ние ги и възпитаване. Нашата задача е дългосрочна. Основната ни цел са Олимпийските игри в Токио през 2020, но до там има още много отговорни състезания, които са сериозни изпитания за техните качества, класа и психологическо израстване.
 
Така, че не е чак толкова трудно. Това са момичета отдадени изцяло на кариерата си. Това е най-важното нещо в живота им. Бих казала, без да пресилвам, че това стига дори до един аскетизъм и когато си отдаден на таланта си, на една такава невероятна кауза, която касае цяла една страна, не само твоята собствена кариера, не е чак толкова трудно.
 
И когато имаш до себе си верните хора, екип от невероятни треньори в лицето на Весела Димитрова и Михаела Маевска нещата се нареждат.
 
Използвам случая да кажа нещо и за Таня Воложанина, която направи страхотен скок. Бореше се да влиза в осмицата, а вече носи златни медали, взе сребро на европейското, използвам случая да благодаря публично и на невероятния ни треньор на девойките Силвия Стойнева“, коментира още Раева.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки