България с 3 титли от Европейското по бокс за жени (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стойка Петрова получи предложение за брак от своя приятел Борил Кръстев

България с 3 титли от Европейското по бокс за жени (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Българските боксьорки спечелиха 3 титли, 1 сребърен и 2 бронзови медала от европейското първенство за жени, което приключи в зала „Асикс Арена“.

 

Със златните медали се окичиха Стойка Петрова (54), Станимира Петрова (57) и Мелис Йонузова (64), а със сребро остана Свда Асенова (48). Бронзови медали спечелиха Габриела Димитрова (51) и Деница Елисеева (60).
 
Освен отличията, в българския отбор се случи още едно щастливо събитие. Стойка Петрова получи предложение за брак от своя приятел Борил Кръстев. Той й поднесе годежен пръстен на почетната стълбичка и по микрофона в залата поиска официално ръката й. „Това е човекът, който цял живот съм търсила, така че му казвам „Да“, обяви развълнуваната ни боксьорка, веднага след като получи и медала си от своя любим.
 
 
На ринга Стойка беше убедителна, колкото и в отговора на най-важния въпрос в живота си. Във финала на кат. до 54 кг тя победи Делфин Мансини от Франция с 5:0 съдийски гласа, за да прибави втора титла в кариерата си след тази от Букурещ 2014, но при 51-килограмовите.
 
 
„Мачът не бе лек, французойката доказа, че няма лесни съпернички, но аз съм доволна. Това, което ми се случи след мача обаче беше съвсем неочаквано и много ме развълнува“, призна 32-годишната Стойка, след като пое дъх от огромната буря от емоции, която я заля.
 
Втора поредна титла от европейско първенство спечели Станимира Петрова. Във финала на кат. до 57 кг тя се справи с коравата рускинята Дария Абрамова с 5:0.
 
 
Приказката продължи за младата Мелис Йонузова, която след златото при 22-годишните сега прибави и титла при жените. 19-годишната българка бе безкомпромисна във финала на кат. до 64 кг и не остави никакви шансове на Сема Чалъскан от Турция, след като й издейства и две официални предупреждения – 5:0.
 
 
Севда Асенова загуби финала си в кат. до 48 кг от Екатерина Палцева от Русия с 1:4. Българката, която е шампионка от София 2016, остана безкрайно разочарована от решението на съдиите и обяви, че това е била последната среща в кариерата й. Севда изигра и този мач с инжекция в лявото коляно заради скъсаните връзки. 
 
 
Сигурна съм, че взех първия и третия рунд, но щом съдиите са преценили друго, така да бъде“, заяви Асенова.
 
Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки