Завърши турнирът „Млади надежди“ 2018 в Сливен

Близо 350 деца и най-добрите 24 отбора от четирите футболни зони в България взеха участие в тазгодишното издание

Завърши турнирът „Млади надежди“ 2018 в Сливен

Близо 350 деца и най-добрите 24 отбора от четирите футболни зони в България – София, Пловдив, Варна и Велико Търново взеха участие в тазгодишното издание на турнира „Млади надежди“, който се проведе в Сливен.

Ръководството, цялостната организация и разноските по провеждането на надпреварата се осъществиха от Българския футболен съюз. Турнирът бе част и от кампанията на БФС "Хайде да ритаме" за подкрепа на детския, девически и юношески футбол. 

Младите таланти на Ботев Пд триумфираха в състезанието по футбол 5 за деца, родени през 2009 г. „Жълто-черните“ се наложиха над Черно море със 7:6 след изпълнение на дузпи във финала. Двубоят бе изключително оспорван, като завърши при 2:2 в редовното време.

Отборът на Н Спорт (София) грабна трофея след успех над Берое с 1:0 във финала по футбол 7 за деца, родени през 2007 г.

В надпреварата по футбол 9 за деца, родени през 2006 г. над всички бе тимът на Витоша 13, който спечели срещите си от груповата фаза, а на финала надигра и Ботев Пд с 2:1.   

Призьорите бяха отличени с купи и медали от първия вицепрезидент на БФС Йордан Лечков, а всички тимове получиха топки.

Целта на турнира бе създаването на условия, при които децата в най-ранна възраст да се запознаят с правилата на играта футбол, да се разпространяват и утвърждават принципите на честната игра, колегиалност, взаимопомощ и морал, като пример за всестранно развитие на младите таланти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки