Саутгейт: Ние сме отбор, който все още се подобрява, но знаем къде сме

"Пикфорд е прототип на модерния вратар", заяви селекционерът на Англия

Саутгейт:  Ние сме отбор, който все още се подобрява, но знаем къде сме

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт отново запази самообладание, въпреки че изведе тима до полуфинал на световното първенство в Русия. Той обаче сподели удовлетворението си от успеха на отбора.

“За мен е невероятна привилегия да бъда мениджър на Англия, да успея да изведа този отбор толкова далеч. Познавам хората, които са постигнали подобно нещо в миналото, изключително много ги уважавам. Преди този мач ние искахме да останем тук още една седмица. Изключително съм горд от това, което направиха играчите и всички в щаба на тима. Играхме срещу опонент, чиито качества са ясни и чиято съвместна работа понякога беше прекалено много, за да се справим през годините”, коментира наставникът.

“За да спечелим мач като този трябваше да се отдадем напълно емоционално и физически. Това беше тест за този млад отбор, който пораства пред очите ни. Ние сме отбор, който все още се подобрява, но знаем къде сме. Имаме успех, защото всички работят много упорито на терена. Тук сме, защото хората, които са в отбора като Кейхил, Джоунс, Уелбек, Бътланд са истински професионалисти и не престават да подкрепят отбора. Дори ако нямат толкова игрово време, колкото биха искали, те са една от причините, поради които сме там, където сме в момента”, допълни той.

“Шансът да свържете всички хора чрез футбола и да промените начина, по който те се чувстват, е невероятно. Със сигурност в страната всички празнуват, но усещането за гордост и удовлетворение на терена е достатъчно за нас. Пикфорд е прототип на модерния вратар. Броят на докосванията, които правите с краката, е изключително ценен в модерната игра, особено в европейския и международен футбол. Спасяванията, които направи днес, бяха изключително важни. За да можем да играем по начина, по който искаме и да се движим напред, се нуждаем от силни вратари”, каза още Саутгейт.

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки