Габи Петрова: Ще направя това, което усещам със сърцето си (ВИДЕО)

Знам как да скачам на големи първенства, категорична е финалистката на европейското в Берлин

Габи Петрова: Ще направя това, което усещам със сърцето си (ВИДЕО)

Състезателката в тройния скок и сребърна медалистка от европейското първенство в зала през 2015 г. - Габриела Петрова, ще разчита на опита и сърцето си, за да се представи добре във финала на турнира на открито днес (10 август) в Берлин.

Петрова успя да се класира за финала след само 1 опит в квалификациите. Резултатът ѝ от 14,05 м бе напълно достатъчен, за да осигури на спортист номер 1 на България за 2015 г., място в битката за медали.

Сега въпросът опира до увереност и... сърце. Именно на вътрешната си мотивация и огромното желание за победа ще разчита Габи.

"Разбира се, че опитът помага. Рутината, която се трупа с годините, ти дава едно по-голямо самочувствие, повече вяра в мен самата. Знам как съм скачала на големи първенства и успявам да се мобилизирам. Преди финала трябва да бъда по-спокойна, да оставя нещата да се случват и да направя това, което усещам със сърцето си", каза през bTV Петрова.

Тя е впечатлена от атмосферата на Олимпийския стадион в Берлин и е сигурна, че топлото приемане от страна на публиката ще допринесе за по-доброто ѝ представяне.

"Наистина е едно много внушително съоръжение. За мен самата беше много изненадващо, не очаквах така да изглежда. Много е хубав, а и публиката е доста. Очаквам, че на финала ще бъде пълен и еуфорията ще бъде голяма."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки