Ансамбълът спечели бронз и квота за олимпиадата! (СНИМКИ)

Грешки лишиха гимнастичките ни от по-предно класиране на Световното в София

Ансамбълът спечели бронз и квота за олимпиадата! (СНИМКИ)
Българският ансамбъл спечели бронзов медал в многобоя на 36-о световно първенство по художествена гимнастика в София. Българките освен отличието взимат и квота за летните олимпийски игри в Токио 2020.
 
Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова завършиха с 42.050 точки, след като получиха оценки 19.700 на пет обръча и 22.350 на три топки и две въжета.
 
 
Пред погледа на министъра на спорта Красен Кралев българките изиграха много добре композицията си с три топки и две въжета. Възпитаничките на Весела Димитрова имаха две неточности в съчетанието и бяха оценени с 22.350 точки. От щаба на България веднага подадоха контестация, която обаче беше отхвърлена от апелативното жури на съдийския апарат.
 
 
 
При второто си излизане на килима грациите допуснаха грешки, включително и излизане на обръч извън терена, заради които получиха 19.700 точки. 
 
Българските гимнастички показаха и красиви нови трика за двете композиции, но не успяха да издържат на напрежението пред пълните трибуни на "Арена Армеец".
 
 
Националките се класират и за двата финала в утрешния последен ден на шампионата.
 
Руският ансамбъл защити световната си титла в многобоя с 46.300 точки. Среброто спечели отборът на Италия, който събра 44.825 точки.
 
 
Това е второ световното първенство за българския ансамбъл в този състав. Миналата година в Пезаро (Италия) България спечели сребърните медали в многобоя. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки