ЖАЛКО! Малко не стигна на България за подвиг и срещу Русия (СНИМКИ)

Куп грешки и съдиите помогнаха на "сборная" да открадне успеха

ЖАЛКО! Малко не стигна на България за подвиг и срещу Русия (СНИМКИ)
Малко не стигна на българските баскетболисти да поднесат нова сензация в групата си от квалификациите за Световното в Китай догодина. Само преди три дни победихме третия от последното световно първенство Франция в Ботевград. Днес момчетата на Любомир Минчев загубиха гостуването си със 73:77, но резултатът можеше и да е друг. 
 
Нашите направиха доста грешки, най-вече от фаула, по който показател завършихме с малко над 50 процента отбелязани точки (13 изпуснати стрелби). Рамо на домакините удариха и съдиите с поредица от явно несправедливи отсъждания в тяхна полза.
 
Загубата бе пета за тима ни от осем мача, докато Русия е с баланс 4-4.
 
 
Следващият квалификационен прозорец е в края на ноември и началото на декември, когато България посреща Босна и Херцеговина и гостува на Франция.
 
Любомир Минчев започна с Дий Бост, Александър Везенков, Павел Маринов, Христо Захариев и Димитър Димитров.
 
С перфектна защита и тройка на Бост националите ни да дръпнаха със 7:2 седем минути и половина преди края на първата част.  Звездата на Русия Алексей Швед обаче отговори с четири точки в една атака - тройка и фаул. Мачът продължи кош за кош преди Семьон Антонов изравни - 11:11. Изключителна тройка на Везенков от трудна позиция ни изстреля отново напред - 16:15, но за кратко. Българите се надпреварваха да грешат от фаула, като вкараха само 4 от 9-те си възможности. Така 30 секунди до сирената домакините вече водеха с 28:20, най-голямата им преднина в двубоя до момента. В оставащото време Фридзон беше точен на два пъти от фаула за крайното 30:20 след 10 минути игра.
 
 
Втората част започна с пет безответни точки за България преди Русия да се разпише. Бърза атака на Станимир Маринов ни доближи на само 4 точки от домакините - 28:32 и треньорът Базиревич взе прекъсване, първо в мача. То им подейства освежаващо и след завръщането си на терена руснаците отново възстановиха аванса си от десет точки - 39:29. За това повлияха и няколкото грешки на момчетата на Любо Минчев. В игра се появи Божидар Аврамов, който остави отлични впечатления срещу Франция. Той обаче започна с грешна стрелба от тройката. А издънките ни от фаула нямаха край. Две тройки на Митко Димитров не позволи на домакините да се откъснат на повече от десет точки. В крайна сметка на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 47:40 за Русия.
 
 
В третата четвърт разликата отново стана двуцифрена, но добрата отборна игра позволи на “лъвовете” да стигнат до 60:60 само 19 секунди преди края й. Домакините успяха да завършат с кош за 60:62 и всичко остана да се решава в последната част. 
 
Двубоят продължи да бъде изключително оспорван. Играчите на Любомир Минчев продължиха да са в ролята на догонващи в резултата, но не позволяваха на руския тим да се откъсне напред с разлика, а по-малко от минута преди края българите пак бяха само на две точки от “сборная”. Силите им обаче не стигнаха за обрат и победата бе за руснаците - 73:77. 
 
 
Александър Везенков завърши с дабъл-дабъл за българския тим от 22 точки и 12 борби. Павел Маринов отбеляза 14 точки, а Димитър Димитров добави 12.
 
За Русия над всички бе Алексей Швед с 22 точки. Сергей Карасьов се отчете с 13, а 10 има Семьон Антонов.
 
 
 
ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

Шумен лиши Ямбол от плейофите, Левски взе квотата

Шуменци записаха четвърти пореден успех след 84:71 в мача от 32-ия кръг

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки