България срещу Полша в битка за световния Топ 6

Волейболистите излизат за най-тежкия си мач от първенството във Варна

България срещу Полша в битка за световния Топ 6

Националният ни отбор по волейбол ще се изправи днес от 20:40 часа срещу Полша в най-тежкия си мач от началото на световното първенство.

„Лъвовете“ ще излязат срещу шампиона на планетата от 2014-а, като двубоят е от ключово значение не просто за класирането в групата във Варна, но и за определяне на шансовете за прескачане дори на втората фаза в София в края на седмицата.

Над 5 хиляди зрители ще заемат местата си в "Конгресна", за да станат свидетели на сблъсък, който ще определи посоката, в която двата отбора ще поемат след неговия край.

Очаква се половината от присъстващите да подкрепят дружината, което предопределя доста тежка атмосфера за селекцията на Пламен Константинов.

Дори и така да е обаче, лъвовете получават отлична възможност да покажат, че са на това световно първенство не просто защото са кодомакин с Италия, а защото имат сили да се мерят с най-големите и да преследват мечтата - влизане в Топ 6 на планетата.

Успех над Полша днес ще отвори сериозно вратите пред Виктор Йосифов и компания за преодоляване и на следващата фаза в "Арена Армеец".

Нашите ще могат да отидат в столицата с актив от 4 победи и само едно поражение, което чисто математически им дава предимство спрямо други два от участниците.

Регламентът показва, че победителите в четирите групи от втория етап, както и двата най-добри втори отбора, продължават към Торино. 

И след като активът от първата фаза се запазва, то всяка загуба намалява драстично шансовете за участие в борбата за медалите на италианска територия.

След успеха над Куба с 3:0, в който България впечатли с изчистената си игра и хладнокръвието, селекционерът Пламен Константинов заяви, че неговият тим има сили да победи и Полша.

Въпросът е да го демонстрира и на терена в "Конгресна" днес, пише „Тема спорт“.

"Полша е голям отбор и мачът ще бъде съвсем друг. Имат много добри състезатели, промениха си стила. Нас не трябва да ни притеснява нищо. Излизаме срещу световен шампион, няма какво да губим. Може само да спечелим. Не се заблуждаваме, но имаме своите шансове като домакини. Ще бъде много тежко", анализира ситуацията Гибона.

Очаква се за двубоя с Полша той да може да разчита на Тодор Скримов. Посрещачът влезе за кратко срещу Куба, но вече е почти възстановен от травмата на прасеца.

По всяка вероятност Светослав Гоцев и Виктор Йосифов ще продължат като двойка централни блокировачи предвид добрите им изяви в последните две срещи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки