Дерменджиев: Лудогорец oтново ще e шампион

„Отборът може да завърши първи в групата си в Европа“

Дерменджиев: Лудогорец oтново ще e шампион

Трите титли на България и двете класирания за групите на Шампионската лига правят Георги Дерменджиев най-успешният треньор на Лудогорец. След като няколко месеца той води казахстанския Ордабаси, който напусна заради финансови проблеми, в момента специалистът си почива в родния Пловдив. Дни преди първия мач на „орлите“ от груповата фаза на Лига Европа - домакинството на Леверкузен, „Меридиан Мач“ се свърза с Дерменджиев, който коментира не само случващото се в Разград, но и треньора Пауло Аутуори, интригата в първенството и направи детайлен анализ на съперниците на „орлите“.

- Г-н Дерменджиев, какво правите в момента, след като през юни напуснахте казахстанския Ордабаси?

- Сега се радвам на свободното си време и прекарвам всеки един момент със семейството си. Разбира се, гледам и много футбол.

- Предполагам, че сте отказали поне 10 оферти, откакто сте свободен?
- Факт е, че имаше оферти. Но вие знаете добре, че аз не се хвърлям при първото предложение. Иначе офертите бяха от България и чужбина.

- Какво е мнението ви за случващото се в Първа лига - ЦСКА, Левски и Лудогорец са в рамките на 2 точки...
- На пръв поглед първенството е по-интересно от предходните сезони. Това е добре за българския футбол. Дано обаче интригата към момента не е лъжлива.

- А според вас кой ще бъде шампион?
- Макар и да е рано да се каже, моето мнение е, че Лудогорец отново ще е първи. Те се подобряват с времето, според мен са най-категоричният отбор в първенството.

- Но имат полюси в представянето си - загуба от Локо (Пд), победа над ЦСКА, мъка срещу Верея...
- Има треньор в лицето на Пауло Аутуори, който работи. Това, което аз виждам е, че Лудогорец напипва верния ритъм и мисля, че колебанията ще спрат скоро.

- А какво е мнението ви за Пауло Аутуори?
- Не мога да правя анализ на работата му. Но определено е човек, който разбира от професията си. Той класира тима за Лига Европа и изпълнява целите поставени пред него. Един много компетентен човек.

- Как бихте коментирал групата на Лудогорец в Лига Европа - с Леверкузен, Цюрих и АЕК Ларнака?
- Много добра група. Според мен Лудогорец може да е пръв при тези съперници. Това са възможни отбори. Ако футболистите на Лудогорец са концентрирани на 100%, могат да победят всеки.

- Да ги погледнем детайлно. Какво смятате за Леверкузен?
- Те може и да започнаха лошо сезона в Бундеслигата, но миналата кампания завършиха на 5-о място, което е показателно за тяхното изключително високо ниво. Ако този тим един от следващите си мачове, нещата ще се обърнат в тяхна полза.

- Цюрих способен ли да се пребори за едно от първите две места в групата?
- Отбори, които по принцип влизат в Европа през Купата, не са чак толкова опасни. Причината за това е, че много по-трудно се класираш в Европа през първенството. За да запазиш третото място, да речем, трябва да си във форма почти през целия сезон. Докато Купата можеше да я спечелиш с няколко добри мача и след хубав жребий. Но все пак за мен Цюрих е един силен отбор, срещу когото, ако играеш несериозно, ще имаш големи проблеми.

- А испанската колония в АЕК Ларнака може ли да обърка сметките?
- Доколкото съм запознат, това е един добър домакин. Те играят комбинативен футбол, което е очаквано с оглед на испанския треньор и множеството негови сънародници в състава. Мачовете с АЕК Ларнака няма да са лесни за Лудогорец, но българите са фаворити.

- Какво според вас ще се случи на мача в четвъртък между Лудогорец и Леверкузен?
- Бъдете сигурни, че Леверкузен ще иска да спечели този мач на всяка цена. Това е отбор с отлични футболисти, които обаче започнаха лошо сезона. Лудогорец също ще иска да бие, за да покаже големите си амбиции в групата. Пожелавам им успех и дано се поздравят с трите точки!

- Много се коментира темата със селекцията на Лудогорец и фактът, че въпреки всички трансфери Марселиньо, Дяков и Моци са неизменни титуляри. Какво е вашето мнение?
- Такава е политиката на клуба. А както виждаме добре, до момента в Разград не бъркат със селекцията...

- Отборът изпитва проблеми с отбелязването на голове. На какво се дължи това?
- Според мен такъв проблем няма. Футболистите на Лудогорец вкарват толкова, колкото е необходимо, футболът е игра на голове - дали с 1:0 или с 10:9, важното е да вкараш повече от своя съперник. Какво ти носи примерно успех със 7:0 като този над Крусейдърс? Мисля, че тази психоза се вкарва отвън, за да се намери някакъв, проблем, а такъв реално не съществува.

- Това, че трите големи тима в България са водени от чужденци - Пауло Аутуори, Славиша Стоянович и Нестор Ел Маестро, не говори ли лошо за българските треньори?
- Винаги съм твърдял, че българските треньори са много добри. Аз обаче пожелавам успех на чуждестранните колеги начело на водещите ни тимове, защото е важно те да играят силно. Така се развива българският футбол.
Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Германия надигна глава за обрат над Нидерландия (ВИДЕО)

Тони Кроос с мач №108 за Бундестима

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Германия изненада неприятно Франция в Лион (ВИДЕО)

Маншафта стигна до успех с 2:0

Ройс е готов да остане в Дортмунд, но раздялата е по-реален вариант

Клубът не му предлага нов договор

Звездата на Леверкузен: Бъдещето ми не зависи от решението на Чаби Алонсо

"Не свързвам пътя си с неговия", каза Флориан Вирц

Айнтрахт връща Ван де Беек на Юнайтед, няма да го откупува

Той отпадна от сметките на треньорското ръководство

Шаби Алонсо реши къде продължава

Треньорът е желан от 3 гранда

Нагелсман с подробности за травмата на Нойер

Много досадна травма, призна селекционерът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки