Илиян Василев: Може да има изненади на Ботев Вр – ЦСКА

Лудогорец вече не доминира в първенството, допълни наставникът

Илиян Василев: Може да има изненади на Ботев Вр – ЦСКА
Треньорът на вратарите на Ботев Враца Илиян Василев заяви пред „Тема спорт", че ще се получи здрав мач тази вечер. Той е бивш наставник на играчите под рамката и в ЦСКА, а като футболист има златен дубъл с армейците през 1997 година. 
 
"Ще стане празник, но за жалост не на Враца, а на Монтана, защото ще има много фенове - както наши, така и на армейците от София и от региона. Този мач заслужаваше да го има в календара на град Враца, но при разигралата се ситуация, щем не щем, ще го изиграем, където трябва", заяви Василев.
 
"Футболът затова е толкова хубава и непредвидима игра, защото във всеки един момент може да стане изненада, нещо различно от очакваното. Съвсем логично и нормално е някои да имат нагласите, че ЦСКА ще спечели без проблем, но може да стане точно обратното. Така че всичко е възможно.
 
Предстои 90-минутен сблъсък, в който могат да се случат много неща. Съвсем естествено и логично е да кажем, че ЦСКА има много по-силен състав от нашия, разполага с играчи с по-големи възможности, които са и по-добре платени. Но това на терена понякога няма такава стойност, когато се изправиш срещу отбор, който иска да победи и да остави сърцето си", добави бившият вратар на армейците.
 
"Естествено, че Валери Божинов дава малко от малко самочувствие на момчетата. Те изпитват респект, вече са малко пo-концентрирани, трудят се. Ние като отбор го търсехме този ефект. На този етап това се вижда и усеща по време на тренировъчния процес, а и на терена.
 
Мога да кажа, че изпуснахме доста точки до този момент. Но това бе нормално, защото сме новак и трябваше да намерим правилния пулс на Първа лига. Мисля, че играем приятен за окото футбол, не сме отбор, който тежи на фенското око. Напротив - изглеждаме добре, а, печелейки точки, ще сме още по-впечатляващи", сподели още той.
 
Василев посочи, че на Лудогорец ще му става все по-трудно в първенството, а ЦСКА има силите да спре доминацията на орлите. 
 
"Рано или късно всичко това ще се промени. Дали ще бъде тази година, следващата или по-следващата. Няма да бъде цял живот това нещо. Не можем да знаем кога, но виждаме, че силите вече се поизравниха.
 
Не е тази доминация на Лудогорец, която беше преди години. Но от това няма по-хубаво за българския футбол - да има два, три или четири конкурента, които да се борят за титлата", завърши Василев.

 

Вратарят на Локо (Сф): Дано спрем ЦСКА

Вижте мнението му

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Efbet Лига изпревари първенството на Кристиано Роналдо в класация

Вижте подробности

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Арда ще спечели местното дерби с Крумовград

Вижте подробности

Георги Иванов с крути мерки срещу черното тото

Президентът на БФС инициира работна среща в Бояна

Левски обяви програмата на отбора преди домакинството на Славия

Вижте какво предстои

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Младокът Дани Полонски се превръща в ключова част за Пирин

Украинецът бързо стана част от титулярния състав и се отплаща с изключително добра игра

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки