Сензациите в пресата: Лудогорец покани треньор от Рома, той отказа

13 национали висят за Словения, Гълъбов и Колев ще играят за Етър срещу ЦСКА

Сензациите в пресата: Лудогорец покани треньор от Рома, той отказа

Най-интересните теми в пресата у нас днес, 18 октомври:

 

„Меридиан мач”: Лудогорец покани треньор от Рома, той отказа

 

Лудогорец е намерил нов треньор на вратарите, но той разкри, че е отказал тяхното предложение. Става дума за италианеца Гуидо Нани, който е работил цели 6 години в Рома.

„Вече натрупах много голям професионален опит. Преди седмица получих предложение да отида в Лудогорец. Това е отбор, който е доминант в България и играе редовно в груповите фази на евротурнирите. Да ви кажа честно аз обаче отказах. Просто искам друг вид опит. Надявам се скоро да получа и други оферти", коментира Нани пред италианското издание TJ.

Един поглед в биографията на Гуидо Нани показва, че той е на 50 години и започва като треньор на вратарите в школата на Лацио през 2006 г. Четири години след това преминава в големия враг Рома, и то в мъжкия тим. Там работи с имена като Войчех Шчесни, Морган де Санктис, Богдан Лобонц и Маартен Стекеленбург. За последно е бил част от Пескара, а сега е свободен агент. Лудогорец търси треньор на вратарите, след като германецът Бернд Дреер бе освободен от клуба през август. В момента тази длъжност извършва Виктор Георгиев, който по принцип беше част от школата на „орлите".

 

„Тема спорт”: 13 национали висят за Словения

 

Цели шестима футболисти на България получиха жълти картони в мача с Норвегия в Осло. Добрата новина за селекционера Петър Хубчев е, че нито един от тях няма да бъде наказан за следващия двубой с Кипър в Никозия на 16 ноември. Причината е, че никой от тях не бе предупреждаван официално в предишните три срещи.

Нещата обаче може да се променят коренно за последния сблъсък със Словения на 19 ноември в София. Цели 13 футболисти, при още един жълт картон, може да изгорят за решителния мач със скиорите накрая. С едно предупреждение към днешна дата са - Петър Занев, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Тодор Неделев, Иван Бандаловски, Кристиян Малинов, Георги Костадинов, Антон Недялков, Пламен Илиев, Ивелин Попов, Мартин Райнов, Симеон Славчев и Кирил Десподов. Ако някой от тях получи жълт картон срещу Кипър, ще бъде наказан за Словения.

 

„Тема спорт”: Гълъбов и Колев ще играят за Етър срещу ЦСКА

 

Етър ще може да използва бранителя Пламен Гълъбов и халфа Никола Колев в двубоя с ЦСКА в неделя. Двамата са преотстъпени от "Армията", като клубът - притежател на правата им, е позволил на болярите те да вземат участие в двубоите между двата отбора. През миналия сезон Гълъбов (22 г.) и Колев (23 г.) пак бяха под наем на "Ивайло", но тогава имаше условие двамата да не играят срещу ЦСКА. Гълъбов и Колев са преотстъпени в Етър до края на годината. Според информация на "Тема спорт" обаче клубовете наскоро са стартирали преговори за правата им. Виолетовите искат да придобият за постоянно Гълъбов и Колев. Във Велико Търново са много доволни от представянето на двамата, като виждат солиден потенциал за развитие в тях. Те постепенно се наложиха като основни фигури в състава. Очаква се младоците да са титуляри срещу ЦСКА в неделя.

Гълъбов и Колев се завърнаха под наем на "Ивайло" през този сезон, като първо това направи полузащитникът, а след това и бранителят. Пламен имаше някои здравословни проблеми, поради което има само 3 участия в първенството и 1 за купата, но в последните три срещи на Етър е неизменен титуляр. В тях той си партнираше с естонеца Артюнин поради травма на Скерлев. До голяма степен Гълъбов има гарантирано място сред стартовите 11, а конкуренцията е кой да бъде негов партньор. 22-годишният Гълъбов записа 18 мача през миналия сезон за Етър.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки