Променен Дунав ще залива Витоша

Григор Долапчиев и Тодор Гочев под въпрос за бистричани

Променен Дунав ще залива Витоша
Днес от 12:30 часа Дунав приема Витоша Бистрица на градския стадион в Русе. Изискването на треньора Людмил Киров към възпитаниците му е само едно - да продължат с доброто представяне у дома в Първа лига.
 
В последните два мача драконите не познават поражението, при това приеха тимове от Топ 6. Те записаха равенство 1:1 с Берое и победиха с 1:0 Локомотив Пловдив. Днес драконите ще искат да надградят срещу Витоша Бистрица. При победа те ще изместят опонента си от 10-ата позиция.
 
В 1/8-финала за купата срещу Локомотив Пловдив (0:1) наставникът на русенци имаше проблеми по окомплектоването на състав, но сега в групата се завръщат лекувалите контузии Божидар Васев и Борислав Балджийски. Петър Патев пропусна двубоя със смърфовете, но също е готов за игра. И тримата се очаква да стартират сред титулярите, така че той ще е доста променен.
 
Единствената дилема пред Киров е на кой да заложи за върха на атаката. По всяка вероятност той ще гласува доверие на голмайстора на тима Ахмед Ахмедов, а Исмаил Иса ще се включи на по-късен етап в мача. 
 
"Ще излезем изцяло в променен състав срещу Витоша. Ще гледам най-доброто, с което разполагаме, да излезе на терена. Този мач ще е съвсем различен", заяви Киров преди двубоя с бистричани.
 
Витоша пък ще опита да направи дубъл на Дунав през сезона. Бистричани се наложиха в домакинството си на русенци в първия кръг с 2:1. Старши треньорът на тима Росен Кирилов ще направи някои корекции по състава в сравнение с този, който излезе срещу ЦСКА в 1/8-финала за Купата на България. Под въпрос за двубоя бяха Долапчиев и Гочев, но и двамата попаднаха в групата. Затова и се очаква двамата да започнат срещата. Най-вероятно Долапчиев ще е на върха на атаката за сметка на Наско Милев, а в защитата и халфовата линия местата си ще заемат Лъчезар Котев и Румен Гьонов. Мениджърът на Витоша Костадин Ангелов похвали тима за представянето до момента. 
 
"Не мога да дам индивидуална оценка на всеки един футболист. Това, което се случи до момента в Първа лига, е отлично. Аз го очаквах. От тук нататък отборът ще става все по-добър. Истината е, че като цяло всичките играчи, с които разполагаме, сме ги взели от Втора и Трета лига. Доказахме, че е възможно да си конкурентоспособен с футболисти, които са българи. Просто трябва да им се даде малко време", каза Ангелов.
 
"Хит на сезона? Не мисля, че сме такова нещо. Ще бъдем, ако влезнем в шестицата. На този етап чак хит не сме. Да, качихме нивото си. В началото на сезона взехме нови млади футболисти за сметка на по-старите. Играчите натрупаха самочувствие и това бе нормално да се случи. Аз го очаквах", допълни мениджърът на Витоша.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки