Сензациите в пресата: Левски следи испански халф, англичани идват за играч на ЦСКА

Вижте най-интересното от спортните ежедневници

Сензациите в пресата: Левски следи испански халф, англичани идват за играч на ЦСКА

 "Тема спорт": Халф от отбора на Роналдо в полезрението на Левски 

Испанският халф Тоньо Котан от елитния Валядолид е в полезрението на Левски, съобщава pucelafichajes. 23-годишният полузащитник не попада в плановете на треньора Серхио Гонзалес и през зимата ще си търси нов отбор. Възможно е играчът да бъде пуснат без трансферна сума. Както е известно, собственик на клуба е бразилската легенда Роналдо. 

Желанието на Котан е да продължи кариерата си в Испания, но вече е получил оферти от два чуждестранни клуба, твърдят местните медии. Едната е от Левски, а другата от лидера в Румъния ЧФР Клуж. 

Антонио Хесус Котан Перес, както е цялото име на играча, е роден на 19 септември 1995 година, висок е 175 см и тежи 69 килограма, играе с десния крак. Той е юноша на Севиля, като преминава през всички юношески формации на тима. Бил е част и от юношеските национални гарнитури на Испания. Дебютира за първия тим на Севиля през сезон 2013/2014 в турнира Лига Европа - при 6:1 над Младост Подгорица. За родния си отбор изиграва 3 мача в Примера. За дубъла на тима има 152 мача, в които вкарва 5 гола. Стига и до капитанската лента. 

През лятото на 2017 година е продаден на Валядолид. Подписва договор с клуба за 2 сезона, като Севиля си запазва правото да го откупи. През миналата кампания Котан е бил титуляр в Сегунда. През този сезон в Примера обаче няма мачове. 

Ако Левски привлече Котан, то нищо чудно да не продължи договора на Богдан Вашчук, който играе под наем или да се опита да продаде Филипе Нашименто. 

 

"Тема спорт": Англичани следят Антов 

Пратеник на английския Уулвърхемптън ще следи изявите на 18-годишния Валентин Антов. Това ще стане на днешата европейска квалификация на юношеския ни национален отбор до 19 години срещу Румъния. Срещата е от 14:30 часа на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен и ще бъде наблюдавана от скаута на "вълците" Матю Хобс, който е у нас по покана на агенцията "Скаутинг Тийм". 

Освен Антов, част от състава на лъвчетата са още двама юноши на ЦСКА - Митко Митков и Никола Борисов. 

Скаутът на Уулвс ще наблюдава и други играчи от националния отбор. 

 

"Тема спорт": Ботев Пловдив започва подготовка на 7 януари 

В Ботев Пловдив мислят сериозно за зимната подготовка. Вчера се състоя планирана среща между спортния директор Адалберт Зафиров и треньора Николай Киров.

След нея стана ясно, че канарчетата ще започнат подготовка на 7 януари. Първите няколко занимания ще са на базата в Коматево. Все още обаче Киров не е решил дали през този период ще има контролни срещи. 

Жълто-черните ще имат 12-дневен лагер в Турция. От Ботев очакват оферти за контролни срещи, за да изберат точните дати за лагера. Белия настоява за 5 приятелски срещи със сериозни съперници.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки