Сашо Ангелов: Няма да се снимаме с класирането

"Аз суеверен? Пълни глупости! Вярвам в себе си"

Сашо Ангелов: Няма да се снимаме с класирането

Радостта след мач не трябва да се изживява много. След полусезона идва време за равносметка. Няма да се снимаме с класирането, обяви треньорът на Ботев Враца Сашо Ангелов в предаването „Преди кръга“ по "Диема Екстра". 

 
17 кръга след началото на сезона в Първа лига новакът в елита чука на вратата на топ 6. Неочаквано, сензационно, но и заслужено. 
 
"Основното нещо е да имаш усещане. Обичам директния футбол с по-малко задържане на топката, защото имаме скорост. Винаги искам и повече и повече, но се доближаваме“, каза още Ангелов.
 
Българският футбол винаги е бил пълен с колоритни слухове и истории. А мълвата гласи, че Сашо Ангелов е доста суеверен човек.
 
„Да бе, даже с чорапите си спя. Пълни глупости са това. Едни и същи потници и такова. Вярвам в себе си и това е положението“, заяви треньорът.
 
Едно нещо, което обаче не е мит, е способността на Сашо Ангелов да подготвя физически своите отбори.
 
„На едно човешко сърце му трябват около 6 месеца да се разшири. Добре са момчетата“, споделя Ангелов.
 
В нападение Ботев Враца разполага с истински лукс. И Валери Домовчийски, и Валери Божинов са страхотна опция за нападението на тима.
 
„Изключителна рядкост са и двамата. Минали през отбори и знаят, че трябва да чакат. Много по-лесно е с тях. Усещат момента - кога, как, що. Няма сърдене“, сподели треньорът.
 
Връщаме лентата назад до месец май. Враца ликува завръщането на своя Ботев във футболния елит… А тогава Сашо Ангелов се отчита със запомнящи се думи.
 
„Така ли съм казал? Значи съм говорил глупости. От еуфорията може би. Понеже се знам, Знам кой как ще реагира. Исках да направя не както преди това. Тогава селекцията не беше добра. Нямаше средства. Направихме трансфери, които са на 90% успешни и затова се надявах. Не можехме да набараме пулса“, коментира Сашо Ангелов.
 
На пръв поглед Ангелов изглежда като човек, който не допуска лесно другите около себе си. Самият той обаче отчита това, което го води и което му е носило успехи досега.
 
„Колко години съм вече, аз не мога да се опозная, камо ли хората. Излизам от положение, каквото и да стане“, каза Ангелов.
 
Сега на хоризонта се задава мач с Етър. Сблъсък с много история и гарантиран екшън.
 
„Предимство на Етър са двата дена почивка повече. Друго е да си свеж за мача. Може би са фаворит. Спечелихме първия мач, но Етър играе добре в последно време. Имаме два дена почивка, а те 4. В подем са. Предстои непредсказуем мач“, завърши Сашо Ангелов.
 
Официално: Ботев (Враца) се раздели и с френско крило

Жан-Пиер да Силва се оказа ненужен

Пирин обърна Ботев (Враца) и е на 1/4-финал за Купата на България

Тасев бе героят в продълженията

Янев се ядоса: Не приемам поведението ни в ситуациите при головете

Той е на мнение, че играчите трябва да си променят мисленето

Янев: Противникът разполага с най-добрата селекция в цяла България

Треньорът на Ботев Враца изчетка ЦСКА 1948 след загубата

ПАК ТОЙ! Чочев "избухна" при драматична победа на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

Гостите стигнаха до успеха с 2:1 във Враца

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

Официално: Черно море със солени глоби и предупреждение

Вижте всички решения на Дисципа за Първа и Втора лига

Черно море e в страхотна серия срещу Ботев (Враца)

Вижте подробности

Официално: Ботев Вр взе изгонен от Берое

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки