Бербо: Опитвам се да бъда пример, защо да не стана мениджър

Темата с академията ми за сега е замразена, допълни футболистът

Бербо: Опитвам се да бъда пример, защо да не стана мениджър
Често се връщам в Англия. Ще коментирам Барселона – Тотнъм за Шампионската лига в студиото. Поканиха ме. Защо да не стана менджър? Аз обичам да правя анализи. На първо място трябва да си добър психолог. Това каза Димитър Бербатов в студиото на Дарик радио, където бе гост на „Ники Кънчев шоу”. Нападателят заяви, че все още не е приключил състезателната си кариера и че се опитва да бъде пример с нещата, които прави. Бербо отговори на множество интересни въпроси и коментира различни теми.
 
„Какъв щях да стана, ако не бях футболист? Не съм се замислял. Живях с мечтата да стана футболист и я постигнах. Преодолявал съм всичко с воля и характер. Благодарен съм, че съм си изпълнил мечтата. Във всички отбори ми е било комфортно. Разбира се, от Манчестър Юнайтед никой не иска да си тръгва.
 
Но във всичките си отбори съм имал хубави и лоши момент. Първо се обаждам и казвам, че бих искал да ги посетя да отида, защото пак –името не ти гарантира всичко. Трябва да знаеш как да се държиш всъщност. Вече вървя към края на активната кариера и се връщам назад, спомням си различни моменти. Но един определен гол да си спомням – не. Връщам се към мои моменти и голове. Носталгията е чувство, което всички изпитваме в определен момент”, каза Димитър Бербатов и добави:
 
„Все още не съм обявил край на кариерата ми. Предполагам доста хора, дори като го обявя, ще кажат, чакай, ти не си играл футбол от доста време. От България не са ме търсили. Дори да получа някакво предложение, аз съм казвал, че когато играеш в чужбина и се върнеш на място, където всичко това липсва – условия, терени, качество, заплащане, тогава ти ще започнеш да изискваш и когато това не се случи, ще се получат проблеми.”
 
„Да, има го това с дискриминацията. Такива неща са изумителни. Никога не ми е минавало през главата нещо подобно. Не съм виждал или усещал подобно нещо, когато сме играли. Може да не съм забелязал. Но може ли да е приятно подобно нещо? Това трябва да бъде премахнато от футбола. Когато идваш от малка страна и успяваш в голяма, ти доставя още по-голямо удоволствие”, заяви Бербатов, а по темата Манчестър Юнайтед, сподели:
 
„Търси се постоянно някакво напрежение в отбора от страна на медиите. Това не е правилно, защото се отразява върху целия отбор. Искаш, не искаш се отразява. Ако трябва да има спортен директор, трябва да е човек с опит.”
 
 
„Някой като ми каже Митко все едно съм на 15 години, Димитър е хубаво име. Сигурно ще се обръщам на Митко, но да знаят хората, че Димитър е хубаво име и така е по-уважително, аз скоро ще стана на 40 години. Имам всичко и съм навсякъде, светът се развива, трябва и ние да се развиваме с него. Президентът на Америка ръководи света с Twitter”, каза Димитър Бербатов и по темата със социалните мрежи.
 
„Като нападател всички голове трябва да са сладки, има хубави, има по-грозни. Хората имат в главата гола с Ливърпул, имам и други подобни, голът срещу Рома, да определя един няма да е справедливо. Една добавка може да значи повече отколкото една задна ножица”, коментира нападателят.
 
Бербо засегна и темата с евентуалното изграждане на негова академия, за което заговори преди време: „Нищо не се дава в този живот, в случая гледаме много терени, идеята я има, но е замразена в момента поради много фактори. Приоритетите малко се промениха, но идеята седи, ако намеря подходящото време, много неща трябва да са правилни, правилно място, правилни хора, за момента всичко е в застой.”
 
За книгата си, Димитър Бербатов сподели: „Нямаше да стане добра книга, ако не бях откровен. Те ме познават много добре и ако не искам да кажа нещо, няма да го кажа. Като напишеш книга, това остава. Нещата, които мислиш, остават вътре. Това си е голямо писмо, споделям моята истина.”
 
„Обществото и светът са така развити, че ти си навсякъде. Опитвам се да давам пример с нещата, които правя. Всеки сам си избира кой да следва и слуша. Всеки е страдал по свой собствен начин. Бил съм на най-високото ниво във футбола, видял съм как хора, много по-успели от мен се пазят”, каза Бербатов и попитан дали е  фен на билярда, отговори:
 
„Аз имах маса за билярд в нас, бях си я купил преди много време. Играех и аз. Снукър и билярд имаше ли разлика? Не съм толкова запознат. Мисля, че Карим беше запален, аз не съм чак толкова.”
 
На въпрос за любимите футболисти, Бербе отговори: „Аз харесвам много футболисти, отбори. Харесвах Ван Бастен, Шиърър, в момента харесвам други. Продължава си дебатът Меси или Роналдо, винаги ще го има това. Да отделиш двамата е друго, харесват ми и двамата. Роналдо заслужава всичко, което му се случва. Имам фланелка, разписана от Меси.”
 
За оставането извън групата на финала в ШЛ през 2012, Бербатов коментира: „ Дали щях да направя разлика, няма как да разберем. Аз бях уверен в собствените си възможности точно в този сезон. Подкрепях ги от съблекалнята. След мача ни беше много тягостно на всички.”
 
„Навиват ме и други хора да не спирам. То и на мен още ми се играе”, категоричен бе Димитър Бербатов.
 
„Скромен съм, както всеки човек, но има моменти, в които не съм. Трябва да имаш самочувствие, но и да е с покритие все пак. Говоря за кариерата си като футболист”,  каза Бербатов.
 
 
„Има хора, които преговарят при трансферите, но ти си казваш какво искаш и те преговарят от твое име. На високо ниво виждаш как големите футболисти се отнасят с другите”, добави нападателят.
 
„Припознал се е всеки с това, което съм написал за живота ми като малък. Понякога ставахме прекалено много хора, а аз и тогава исках моето лично пространство. Понякога, когато нямаше никой в нас, се чувствах доста добре. Но беше сплотено. Имаше и хубави, и неприятни неща. Аз съм стигнал моя връх, а върховете на всеки човек са различни. Манчестър беше моя връх. Този надпис, за който каза „Няма нищо невъзможно”, може да амбицира и провокира. Четеш си списание, виждаш нещо и това може да те накара да успееш”, коментира Бербо.
 
„Не ми се говори за темата за отказването от националния отбор”, каза Бебатов.
 
„Хубаво е да опознаеш нови хора, нови традиции. Преди да отида, говорих с доста хора. Различно е всичко. Придвижването за самите мачове. Но беше интересно преживяване. Сега ми пишат фенове, че съм бил прав. Може би трябва да се научат да слушат навреме. Беше интересно преживяване. Всички бяха големи фенове. На техните храни наблягах, защото искаш да видя как е. Повече пикантни неща”, сподели Димитър Бербатов за престоя си в Индия.
 
„Само хубави работи видях като бях в Гърция. Прибирах се до България, нормално”, добави Бербатов.
 
„Аз, ако съм тръгнал от тук, защо някой друг да не го повтори. След нас трябва да има млади момчета. Защо хората да не си купят книгата и тя да ги амбицира още повече. Не само във футбола. Наистина обичам да съм пример. Трябва да сме културни, за има уважение. Много неща ме вбесяват, както всеки човек. Всеки забелязва неща, които не му харесват. Но възпитанието е важно”, сподели още българският футболист.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки