Хебър остана непобеден след драма срещу Миньор

Пазарджиклии записаха осма поредна победа, еднолично начело са във временното класиране

Хебър остана непобеден след драма срещу Миньор

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) надиграха като гости Миньор (Перник) с 3:2 (23:25, 25:18, 17:25, 25:15, 15:6) в мач от 8-ия кръг на Суперлигата на България, игран този следобед в зала "Борис Гюдеров".

Така воденият от Атанас Петров тим остана непобеден, като записа 8-а поредна победа и е еднолично начело във временното класиране с 23 точки. За Миньор това бе 7-а загуба, като с 1 победа и 4 точки заема предпоследното 11-о място в подреждането. В междинния 9-и кръг Хебър е домакин на Добруджа 07 (Добрич), докато перничани са гости на Черно море (Варна).

След промяната на срещата, поради здравословни проблеми в тима на "тигрите" от Хебър, в съботния ден едва стотина зрители в Перник станаха свидетели на битката между двата тима. Домакините от Миньор играха много нахъсано, а гостите, след проблемите им във вчерашния ден, се опитваха да се справят с устрема им, като се стигна до петгеймова битка. Перничани спечелиха първата част след като изоставаха с 10:15, но стопиха пасива си след страхотна серия от сервис на Любослав Симеонов. При равенството 22:22, перничани направиха две последователни блокади и сломиха съперника. Контузия, обаче, спря устрема на перничани във втората част, като при 10:12 травма в крака получи основният разпределител Павел Иванов и той напусна играта. На полето излезе треньорът на подрастващите в клуба и състезател Мирослав Илиев, който доигра мача. Гостите от Хебър наложиха волята си и изравниха геймовете на 1:1 след убедителното 25:18.

Битката продължи в следващите две части, като двата съперника записаха последователно успех, за да се стигне до тайбрек. В него Хебър показа защо е непобеден досега, като сломи съпротивата на перничани и не допусна изненади. Гостите започнаха да диктуват играта, направиха разлика и успяха за се преборят за крайната победа с напористия Миньор след 15:6 и 3:2.

Най-полезни за Хебър бяха Александър Ляфтов (2 блока, 63% ефективност в атака и 53% позитивно посрещане) и Венцислав Рагин (5 блока!, 1 ас и 89% ефективност в атака) с по 14 точки за победата. За тима на Миньор най-резултатен бе Любослав Симеонов с 16 точки.

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки