Мичел Салгадо: Солари се справя страхотно в Реал (ВИДЕО)

Легенди на Кралския клуб посетиха Симитли

Мичел Салгадо: Солари се справя страхотно в Реал (ВИДЕО)

Легенди на "Реал" Мадрид на гости в България. Двукратният победител в Шампионската лига с "лос меренгес" Мичел Салгадо и бившият президент на клуба Лоренсо Санс посетиха страната ни, за да уважат футболен турнир в Симитли. Двамата коментираха състоянието на "Реал" пред камерата на bTV.

Мичел Салгадо познава добре настоящия наставник на "Реал" Сантяго Солари. През 2002-а двамата са титуляри във финала на Шампионската лига срещу "Байер" Леверкузен, спечелен от мадридчани с 2:1. Дългогодишният десен защитник на "Реал" е убеден, че аржентинецът е точният човек за треньорския пост.

"Той се справя страхотно. Всички трябва да проявят търпение. Не може да промени всичко за толкова кратък период от време. Никой не е способен да го направи. Имаме и положителния пример със Зинедин Зидан, който получи достатъчно време.", коментира Салгадо.

Лоренсо Санс, който беше начело на клуба между 1995-та и 2000-ата година, не е забравил как е привлякъл Солари в "Реал" в началото на века и похвали треньорските му качества. Той изтъкна приноса на настоящия президент Флорентино Перес за успехите на Кралския клуб в последните години.

"Фактите са красноречиви - "Реал" триумфира 4 пъти в Шампионската лига в последните 5 години. Едва ли някой може да каже нещо лошо за президента, когато е налице подобно постижение. И тази година "Реал" е един от фаворитите за трофея.", заяви Санс.

Днес Салгадо даде начало на турнира в Симитли, който се провежда в памет на спортния деятел Иван Янчев. В надпреварата участваха деца от футболните академии в Симитли, Благоевград, Петрич и Разлог. Посетителите имаха възможност да се снимат с трофея от Шампионската лига, спечелен от "Реал" през 1998-та година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки