Сензациите в пресата: Бивш играч на Левски с разкрития за българския футбол

Берлускони иска Серкан Юсеин, Лудогорец преговаря с двама българи и чужденец

Сензациите в пресата: Бивш играч на Левски с разкрития за българския футбол

Най-интересните теми от българската преса днес, 21 декември:

 

„Меридиан мач”: Бивш играч на Левски с разкрития за българския футбол

 

Бившият нападател на Левски Сьорд Арс, който прекрати кариерата си само преди няколко дни, разкри, че продължава да живее от парите, спечелени на „Герена".

„С Левски имам много хубави спомени. Там играх в Лига Европа. Но ден преди мача бяхме в киното и бяхме с пълна купа пуканки, като ръководството ни заведе там. Също така, в тази страна футболните президенти ходят с по четирима бодигардове охрана. Това е немислимо в Холандия", обяви Сьорд Арс пред медиите в родината си.

„В Холандия всичко е изпипано до последния детайл, докато в тези страни от Източна Европа си оставен на съдбата си. Затова се научих от престоя си там, че преди да подпиша договор, винаги да искам 40% от полагаемата ми се заплата за целия срок да ми бъде изплатена предварително. И това е добър ход, защото дори тази сума е по-голяма, отколкото цяла една годишна заплата в холандския футбол. Затова сега още харча парите си, които събрах от престоя си в България и Турция", добави Арс.

 

„Тема спорт”: Берлускони иска Серкан Юсеин

 

Два чуждестранни отбора проявяват интерес към Серкан Юсеин. Единият е италианският третодивизионен Монца, чийто собственик е милиардерът Силвио Берлускони, а шеф е бившият изпълнителен директор на Милан Адриано Галиани. Играчът е желан и от израелски отбор. Играчът категорично няма желание да продължи в Ботев Пловдив. Договорът му изтича през лятото, като у нас той е желан от Левски и Лудогорец. Така че

жълто-черните трябва да извлекат максимума и да вземат някаква трансферна сума за Серкан, който от Нова година ще е свободен да преговаря с всеки клуб и да подписва предварителни споразумения.

Канарчетата се надяват да привлекат освободения наскоро от Черно море Атанас Зехиров. Той обаче е желан и от Локо Пловдив, така че за подписа му може да се заформи дерби. Зехиров е в плановете и на Славия и Етър.

 

„Тема спорт”: Лудогорец преговаря с двама българи и чужденец

 

Лудогорец води преговори с двама български играчи и един чужденец, които да подсилят тима за пролетния дял. Родните играчи са от Ботев Пловдив - Тодор Неделев и Серкан Юсеин. Чужденецът е бразилец. Повече яснота ще има на старта на зимната подготовка.

Ценен кадър пък се завърна в редиците на Лудогорец. Д-р Валентин Великов, който е завършил Медицинския университет в София през 2002 година, е новото лице в медицинския щаб на представителния тим. Д-р Великов заема мястото на румънеца Раду Палигора, който вече не е част от разградския клуб. Специалистът няма да има нужда от адаптация, тъй като познава отлично обстановката на "Лудогорец Арена". Той бе лекар на тима от дебютния му мач в А група през юли 2011-а до отстраняването на сръбския гранд Партизан Белград в третия предварителен кръг на Шампионската лига две години по-късно. Великов е работил в Левски, където бе и през последните няколко месеца. Иначе докторът работи няколко години с Ивайло Петев в АЕЛ Лимасол, Омония Никозия и Динамо Загреб.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки