Барса отново е едноличен лидер в Ла Лига (ВИДЕО)

Геният Меси пак с основна заслуга за трите точки на "лос кулес"

Барса отново е едноличен лидер в Ла Лига (ВИДЕО)

Барселона спечели с 2:0 домакинския си мач срещу Селта и отново е едноличен лидер в класирането на Ла Лига. Основна заслуга за победата имаше за пореден път геният на Лионел Меси, като аржентинецът отбеляза втория гол и беше в основата на първото попадение, което вкара Дембеле. Барселона е първи с 37 точки, докато след 17 кръга Селта заема 10-ото място с 21.

Барса започна уверено двубоя и контролираше случващото се на терена, а в 10-ата минута домакините откриха резултата след многоходова комбинация. Меси получи на границата на наказателното поле и бързо стреля към долния десен ъгъл, Рубен Бланко успя да избие, но топката попадна в Дембеле и французинът бе безпощаден от малка дистанция – 1:0.

 В 21-ата Меси направи добър извеждащ пас за Дембеле, но той бе изпреварен от Бланко, който изби. Алба пое избитата топка извън пеналта, но бранител блокира удара му към опразнената врата.

Макси Гомес успя да стреля между двама бранители на Барса в 24-ата, но Тер Стеген плонжира и улови.

В последната минута от редовното време домакините нанесоха своя втори удар. Бускетс намери с дълъг пас Алба отляво, той видя включващия се Меси и веднага изведе аржентинеца. За Меси не бе проблем да матира Бланко за втори път в мача в 45-ата минута.

След почивката отново Барселона доминираше на терена и създаде по-чистите положения, но без да извлече максимума и да стигне до трети гол.

Мендес шутира опасно покрай десния старничен стълб в 56-ата, а три по-късно Суарес изведе Меси в наказателното поле, но аржентинецът реши да подава и сгреши.

Минута по-късно Суарес получи на отлична позиция и бе сам срещу вратаря, но прати неточно в аут.

Резултатът се запази непроменен и Барселона записа нови три точки в актива си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки