Рейнджърс удари Айлендърс в дербито на Ню Йорк, Георгиев спаси 24 удара

Вижте всички резултати в НХЛ от последната нощ

Рейнджърс удари Айлендърс в дербито на Ню Йорк, Георгиев спаси 24 удара
В дербито на Ню Йорк - Рейнджърс се наложи над Айлендърс с 2:1 и записа първа победа над градския съперник, откакто той играе домакинските си мачове в Баркли Сентър в Бруклин.
 
Матс Дзукарело вкара победния гол в самия край на мача. Преди това Филип Хитил вкара за Рейнджърс, а за градския съперник се разписа Антони Бовилие. Вратарят с български корени Александър Георгиев допринесе за победата на Рейнджърс с 24 спасявания.  
 
Шампионът Вашингтон загуби от Кълъмбъс с 1:2 след продължение в Националната хокейна лига. Кам Аткинсън вкара 25-ия си гол през сезона в редовното време, а Артемий Панарин реализира победното попадение за Кълъмбъс в продължението. За Вашингтон точен бе Евгений Кузнецов, но голът на Панарин в продължението прекъсна серията на Вашингтон от четири поредни победи. Освен това столичани загубиха и вратаря си Брейдън Холтби, който напусна леда във втората третина с контузия.  
 
Лидерът в Атлантическата дивизия Тампа Бей победи Бъфало с 5:3 като гост в друга среща от тази нощ. Победата е 18-а за Тампа в последните 20 мача. Стивън Стамкос вкара решителния гол за успеха 5:16 минути преди края, а освен него за победата се разписаха още Никита Кучеров, Брейдън Пойнт, Онджей Палат и Райън Калахън. 
 
Детройт прекъсна негативна серия от три поредни загуби след убедителен успех с 5:2 над Минесота. Тайлър Бертуци реализира първия в кариерата си хеттрик в юбилейния си мач номер 100. Томаш Ванек добави два гола за "червените крила", а вратарят Джими Хауърд спаси 17 удара. Нино Нидерайтер и Люк Кунин се разписаха за Минесота.  
 
Лос Анджелис прекъсна серията от шест поредни победи на Питсбърг като гост след успех с 5:2. Джонатан Куик спаси 38 удара и записа 301-ата си победа, с което се изравни на четвъртата позиция с Майк Рихтер по този показател сред американските вратари. Джеф Картър се отличи с гол и две асистенции, а Анже Копитар завърши с два гола за "кралете". Поражението на Питсбърг е едва второ за тима в последните 12 мача.
 
Мачове от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):
 
Ню Джърси - Филаделфия 3:2
Ню Йорк Айлендърс - Ню Йорк Рейнджърс 1:2
Бъфало - Тампа Бей 3:5
Торонто - Бостън 2:3
Монреал - Колорадо 3:0
Вашингтон - Кълъмбъс 1:2 след продължение
Минесота - Детройт 2:5
Чикаго - Лас Вегас 3:4 след продължение
Далас - Сейнт Луис 1:3
Сан Хосе - Отава 4:1
Едмънтън - Аризона 2:3
Лос Анджелис - Питсбърг 5:2
 
Източна конференция:
Атлантическа дивизия: Тампа Бей 72 точки, Торонто 58, Бостън 56
дивизия Метрополитън: Вашингтон 59, Питсбърг 56, Кълъмбъс 55
 
Западна конференция:
Централна дивизия: Уинипег 58, Нешвил 58, Далас 50
Тихоокеанска дивизия: Калгари 62, Сан Хосе 61, Лас Вегас 60

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки