Хиршер записа дубъл в Аделбоден

Австриецът спечели слалома от Световната купа

Хиршер записа дубъл в Аделбоден

Марсел Хиршер записа 67-а победа за Световната купа, след като триумфира на слалома в Аделбоден. Австриецът спечели за пети път в швейцарския курорт и за трети път записа дубъл, след като в събота взе и  гигантския слалом.

 
Хиршер беше едва трети след първия манш, но във второто спускане беше безгрешен. Зад Хиршер се нареди французинът Клеман Ноел, за когото това е първи подиум. Той беше пети след първия манш.
 
Трети завърши Хенрик Кристоферсен, който изостана със 71 стотни. Норвежецът допусна сериозна грешка във втория манш, като беше близо до това да падне още при втората врата.
 
Лидерът след първото спускане Марко Шварц допусна грешка и не завърши. В топ 10 влязоха още Алекси Пинтюро, Рамон Ценхойзерн, Елиас Колега, Виктор Мюфа-Жанде, Даниел Юл, Жан-Батист Гранж и Щефан Хадалин.
 
Вторият манш премина без българско участие, след като Алберт Попов и Камен Златков не успяха да влязат в топ 30. Попов, който дотук има две влизания във втори манш в слаломи през сезона, се класира 35-и. Българинът изостана с 2.18 секунди от Шварц, като 30-ицата се затвори на 1.86 секунди със спускането на Фабиан Бахер.
 
Златков записа 51-и резултат от общо 57 завършили в първия манш.
 
След шест старта в слалома Хиршер има 436 точки и води със 158 пред Юл. Трети е Кристоферсен с актив от 269 точки. В класирането за Големия кристален глобус Хиршер увеличи аванса си пред норвежеца на 405 точки.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки